Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevie prehrávať? Roglič zmenil názor, z pádu viní rivala

Cyklista Primož Roglič obvinil Freda Wrighta zo stajne Bahrain Victorious, že spôsobil Slovincov pád v závere 16. etapy na pretekoch Vuelta.

10.09.2022 11:03
12 Roglič Foto: ,
Primož Roglič v drese Jumbo-Visma.
debata

Jazdec tímu Jumbo-Visma a trojnásobný obhajca prvenstva nemohol pre zranenie pokračovať v pretekoch.

Tridsaťdvaročný cyklista v závere etapy zaútočil v poslednom menšom stúpaní etapy len pár kilometrov pred cieľom, ale potom v záverečnom šprinte spadol. Etapu dokončil so zakrvavenou nohou a rukou, pričom sa v bolestiach držal za rameno a hrudník.

717174768 Sagan Čítajte viac Posmešky na adresu šampióna. Sagan vyhral špurt - na latrínu

„Po náraze mi trvalo, kým som si veci urovnal v hlave. Ale teraz sa pýtam sám seba: ‚Ako sa to môže stať?‘ Mojím záverom je, že spôsob, akým k tomuto pádu prišlo, je neprijateľný,“ vravel Roglič.

Po páde nebolo jasné, čo nehodu spôsobilo. Neskôr kamery odhalili kontakt Rogliča s Wrightom. „Nemám oči na chrbte, inak by som sa rozbehol. Wright sa prirútil zozadu a vytrhol mi riadidlá z rúk,“ uviedol Slovinec, ktorý v priebežnom poradí figuroval na druhej priečke s mankom 1:26 min na lídra Remca Evenepoela.

Riaditeľ Jumbo-Visma Richard Plugge bol rovnako nespokojný s Wrightovým správaním:

„Pred desiatimi rokmi starší jazdci bili na poplach, pretože mladší začali prejavovať málo rešpektu. A tí mladší z minulosti sú dnes tí starší jazdci. A stále sa o tom diskutuje. To sa teda musí zmeniť. Som rád, že Primož poukázal na správanie jazdcov.“

Mads Pedersen Čítajte viac Extratrieda, kričal komentátor. Pedersen si po treťom triumfe poistil zelený dres

Bahrain Victorious pochybenie svojho jazdca odmietol.

„Máme za to, že išlo o bežný pretekársky incident. Podobných sú na pretekoch desiatky. Odmietame akýkoľvek úmysel zo strany Freda Wrighta poškodiť súpera,“ napísala stajňa v komuniké.

Vuelta sa tento víkend končí, Evenepoel mal pred poslednými dvoma etapami náskok v celkovom poradí 127 sekúnd pred domácim Enricom Masom.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Primož Roglič #Vuelta 2022