Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posmešky na adresu šampióna. Sagan vyhral špurt - na latrínu

Opálený, oddýchnutý a evidentne fit. Taký dojem zanechal Peter Sagan na novinárov na tlačovke pred podujatím Grand Prix Cycliste de Québec.

10.09.2022 08:21
717174768 Sagan Foto:
Peter Sagan v drese tímu TotalEnergies.
debata (14)

„Sú to okruhové preteky, také sa pôjdu aj na MS v Austrálii. Aj profil je podobný. Beriem to ako ideálnu prípravu pred svetovým šampionátom,“ vravela 32-ročná slovenská superstar deň pred štartom.

Lenže na trati bolo všetko inak.

Sagan išiel dobre, držal sa v hlavnej skupine favoritov, ale potom prišli problémy. Približne 40 km pred cieľom spomalil tak, že sa dostal až na samý koniec hlavného balíka.

Potom zišiel z vozovky a zamieril rovno do mobilnej wc toalety.

„Sagan vyhral špurt – na latrínu,“ napísal satirický profil BOTA-hansglohe na twitteri (narážka na Saganov bývalý tím BORA-hansgrohe).

Sagan sa po pretekoch, ktoré vyhral po skvelom ataku v závere Francúz Benoit Cosnefroy z tímu AG2R Citroën, s novinármi nerozprával.

Zatiaľ sa nevyjadril ani na sociálnych sieťach, kde zvyčajne poskytne po svojom vystúpení krátke hodnotenie. „Pravdepodobne išlo v jeho prípade o žalúdočné problémy,“ informoval portál CyclingUpToDate.

Sagan nemá na regeneráciu veľa času, už v nedeľu ho čakajú druhé kanadské preteky – Grand Prix Cycliste de Montreal.

Na podujatie v Montreale má príjemné spomienky, v roku 2013 ho vyhral. Po včerajšom nečakanom odstúpení je však nateraz jeho nedeľný štart otázny.

Nový elektrobicykel Petra Sagana Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Elektrobicykel Petra Sagana z MS 2022 -...
14 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan