Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Okolo Slovenska budú bez Petra Sagana. Prednosť má Austrália

Tento rok sa na najväčšom domácom cyklistickom podujatí Okolo Slovenska neobjaví obhajca vlaňajšieho víťazstva Peter Sagan, ktorý sa pripravuje na blížiace sa majstrovstvá sveta v zámorí.

07.09.2022 13:03
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (1)

Cyklistické preteky Okolo Slovenska odštartujú svoj 66. ročník nakoniec so štyrmi WorldTour tímami namiesto šiestich. Krátko pred začiatkom sa odhlásili stajne BikeExchange a Bahrajn Victorious. Podujatie odštartuje na budúci utorok v Petržalke a vyvrcholí v sobotu 17. septembra v Košiciach.

„Peter Sagan sa tento rok nezúčastní, keďže majstrovstvá sveta sú v Austrálii a letí tam z Quebecu, kde budú tento týždeň Grand Prix. Ide tam kvôli aklimatizácii a má veľkú šancu vyhrať tam štvrtý titul majstra sveta,“ povedal prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) a generálny riaditeľ pretekov Peter Privara.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan sa vracia na miesto činu. Od TotalEnergies má plnú podporu

Podľa neho majú organizátori prísľub Saganovho tímu TotalEnergies, že budúci rok by sa mali zúčastniť, keďže MS budú v Európe. „Zúčastní sa však jeho brat Juraj Sagan, ktorý bude štartovať v drese slovenskej reprezentácie,“ uviedol.

Hlavnými ťahákmi budú štyri tímy najvyššej kategórie, na slovenských cestách opäť nebude chýbať Quick-Step Alpha Vinyl, Jumbo-Visma a doplnia ich Izrael Premier Tech a Astana. Zatiaľ nie sú známe presné súpisky, keďže viacerým tímom komplikuje situáciu koronavírus.

Pre ten sa musel odhlásiť BikeExchange a Bahrajn Victorious mal počas Tour de France problémy s antidopingovými raziami.

Julien Alaphilippe Čítajte viac Prekliaty rok. Alaphilippe skončil v sanitke, šanca na Saganov rekord sa rozplýva

Organizátori oproti predchádzajúcim rokom zmenili smer trasy a tentokrát sa pôjde zo západu na východ. Podujatie sa druhý rok po sebe objaví na obrazovkách Eurosportu i RTVS.

„Cyklistika je asi jediný šport, ktorý priamo sprostredkúva fanúšikom nielen športový zážitok, ale je zároveň najväčším propagátorom krajiny a miest, kadiaľ prechádza. Keď sa to spojí so šírením cez medzinárodné médiá, tak nie sú lepšie vynaložené investície do cestovného ruchu ako práve cez cyklistiku,“ uviedol Privara.

trasa:
prológ: Petržalka – Petržalka, 7 km
1. etapa: Šamorín – Trnava, 142,3 km
2. etapa: Hlohovec – Banská Štiavnica, 185,8 km
3. etapa: Detva – Spišská Nová Ves, 210,0 km
4. etapa: Levoča – Košice, 182,1 km

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Slovenska