Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Špurt suverénne ovládol Pedersen. Lídrom Vuelty zostáva Evenepoel

Dánsky cyklista Mads Pedersen vyhral piatkovú 13. etapu pretekov Vuelta a Espaňa.

02.09.2022 17:45
Mads Pedersen. Foto:
Mads Pedersen.
debata

Jazdec stajne Trek-Segafredo sa presadil v záverečnom špurte a 168,4 km dlhú trasu z Rondy do Montilly zvládol za 3:46:01 h. Druhý finišoval Francúz Bryan Coquard (Cofidis) a tretí skončil Nemec Pascal Ackermann (SAE Team Emirates). Na čele celkového poradia sa udržal Belgičan Remco Evenepoel z tímu Quick-Step Alpha Vinyl.

Piatková trasa nemala kategorizované stúpanie, no mala zvlnený profil a najmä záver bol po miernom stúpaní 5 km pred cieľom, ktorý bol tiež do kopca. Hneď po štarte vyrazili z pelotónu Julius van den Berg (EF Education-EasyPost), Ander Okamika (Burgos-BH) a Joan Bou (Euskaltel-Euskadi).

Julien Alaphilippe Čítajte viac Prekliaty rok. Alaphilippe skončil v sanitke, šanca na Saganov rekord sa rozplýva

Postupne si vypracovali náskok približne tri minúty a potom sa situácia dlho nemenila. Na čele pelotónu pracovali najmä pretekári Trek-Segafredo pre Pedersena. Držiteľ zeleného dresu bol veľký favorit na víťazstvo v špurte do kopca.

Jeho súpermi boli najmä Coquard či Kaden Groves a ich tímy Cofidis a BikeExchange-Jayco sa čoskoro taktiež pripojili na čelo balíka. Náskok vedúcej trojice v druhej polovici etapy rýchlo klesal a 20 km pred cieľom sa scvrkol na 20 sekúnd.

Sule Kangangi Čítajte viac Správa zdrvila aj Frooma či prvú dámu. Cyklista zahynul po páde

Do záverečných desiatich kilometrov už prišiel pelotón pokope. V poslednom stúpaní, ktoré sa začalo päť kilometrov pred páskou, sa nikto nepokúsil o úniku a tak sa rozhodovalo na záverečnom kilometri.

Špurt rozbehol ďaleko pred cieľom Ackermann, no došli mu sily, za ním sa vyviezol Pedersen a suverénne si prišiel po 25. víťazstvo v kariére a prvé na Vuelte. Tento rok bol už trikrát druhý.

výsledky 13. etapy (Ronda – Montilla, 168,4 km):
1. Mads Pedersen (Dán./Trek-Segafredo) 3:46:01 h, 2. Bryan Coquard (Fr./Cofidis), 3. Pascal Ackermann (Nem./SAE Team Emirates), 4. Fred Wright (V. Brit./Bahrajn-Victorious), 5. Danny van Poppel (Hol./Bora-Hansgrohe), 6. Quentin Pacher (Fr./Groupama-FDJ), 7. Jesus Ezquerra (Šp./Burgos-BH), 8. Maxim van Gils (Belg./Lotto Soudal), 9. Primož Roglič (Slovin./Jumbo-Visma), 10. Urko Berrade (Šp./Equipo Kern Pharma) všetci rovnaký čas

celkové poradie po 13. etape:
1. Remco Evenepoel (Belg./Quick-Step Alpha Vinyl) 48:11:10 h, 2. Roglič +2:41 min, 3. Enric Mas (Šp./Movistar) +3:03, 4. Carlos Rodriguez (Šp./Ineos Grenadiers) +4:06, 5. Juan Ayuso (Šp./SAE Team Emirates) +4:53, 6. Wilco Kelderman (Hol./Bora-Hansgrohe) +6:28, 7. Miguel Angel Lopez (Kol./Astana) +6:56, 8. Joao Almeida (Portug./SAE Team Emirates) +7:18, 9. Jan Polanc (Slovin./SAE Team Emirates) +8:00, 10. Tao Geoghegan Hart (V. Brit./Ineos Grenadiers) +8:05

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Vuelta #Mads Pedersen