Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Správa zdrvila aj Frooma či prvú dámu. Cyklista zahynul po páde

Smúti za ním aj štvornásobný víťaz Tour de France Chris Froome. Kenský cyklista Sule Kangangi zahynul vo veku 33 rokov na sobotných pretekoch v USA. Podľahol zraneniam po páde vo vysokej rýchlosti.

31.08.2022 09:54
Sule Kangangi Foto: ,
Sule Kangangi na pretekoch, ktoré sa mu stali osudnými.
debata (1)

Na podujatí Vermont Overland so štartom a cieľom v meste West Windsor a s dĺžkou 95 kilometrov sa jazdí na štrkových cestách a pretekári absolvujú takmer 2130 metrov stúpania. Do tohto ročníka sa prihlásilo približne 900 jazdcov.

Kangangiho považovali v Keni jedného z najtalentova­nejších cyklistov.

„Náš kapitán, priateľ, brat. Takisto je otec, manžel a syn. Ostala po ňom veľká diera. Bol velikánom. Namiesto toho, aby nás viedol ako polárka, budeme sa snažiť kráčať vpred pri realizácii jeho sna,“ napísal jeho tím Amani.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

A post shared by Sule Kangangi (@sulekangangi)

Kangangi bol na čele jeho projektu, ktorý sa snaží vytvoriť pretekárske príležitosti pre mladých cyklistov vo východnej Afrike.

"Šokovala ma smutná správa o úmrtí Suleho Kangangiho. Vyjadrujem úprimnú sústrasť jeho rodine a celej cyklistickej komunite, ktorá prišla o talentovaného pretekára, mentora a priateľa.

Bude nám všetkým chýbať. Keňa prišla o majstra. Odpočívaj v pokoji, Sule," napísala manželka kenského prezidenta Williama Ruta Rachel.

Tom Dumoulin Čítajte aj Zlomila ho nehoda na tréningu. Cyklistický majster sveta ukončil kariéru

Froome, hviezdny kenský rodák, ktorý vyrastal v Juhoafrickej republike, no reprezentuje Veľkú Britániu, bol zo správy zdrvený. Kangangiho smrť označil za srdcervúcu. „Moje myšlienky sú so Suleho priateľmi a rodinou,“ uviedol.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #Sule Kangangi