Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V krvi mal tramadol. Hviezdny Kolumbijčan reaguje na diskvalifikáciu z Tour

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana sa nakoniec odhlásil z pretekov Vuelta a Espaňa.

18.08.2022 13:32
Francúzsko Cyklistika TdF Quintana neúčasť... Foto: ,
Nairo Quintana z tímu Arkea-Samsic počas 20. etapy Tour de France 2022.
debata (2)

Jazdca tímu Arkea-Samsic spätne diskvalifikovali z tohtoročnej Tour de France po tom, ako ho pozitívne testovali na tramadol.

Kolumbijčan vo štvrtok ráno oznámil, že sa nezúčastní na Vuelte, aj keď mu to pravidlá Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) umožňujú.

„Oznamujem, že sa nezúčastním na Vuelte, aby som presadil svoje dôvody pred Športovým arbitrážnym súdom (CAS),“ povedal podľa portálu cyclingnews.com Quintana a dodal, že do súťažného kolotoča sa plánuje vrátiť v závere sezóny.

5. Bodkovaný dres Čítajte viac Doping na Tour! Jeden z najlepších mal pozitívny test

Kolumbijčan poprel vedomé užitie zakázaných liekov proti bolesti a proti svojej diskvalifikácii z Tour de France sa chystá odvolať na CAS. Prítomnosť látky odhalila analýza dvoch vzoriek krvi z 8. a 13. júla počas Tour.

„Neviem nič o užití tejto látky. Popieram, že som ju niekedy vo svojej kariére užil. S mojím tímom právnikov využijeme všetky možnosti na moju obranu,“ uviedol Quintana vo vyhlásení zverejnenom na twitteri.

Tom Dumoulin Čítajte aj Zlomila ho nehoda na tréningu. Cyklistický majster sveta ukončil kariéru

Opioidné analgetikum, ktoré sa používa na liečbu stredne silnej bolesti, je na zozname zakázaných látok UCI od roku 2019, no nepovažuje sa za doping. Zakázané je pre vedľajšie účinky.

Tridsaťdvaročný pretekár skončil celkovo šiesty na tohtoročnej Tour de France. Quintana napriek diskvalifikácii môže nastúpiť do ďalších pretekov. Tím Arkea-Samsic uviedol, že o rozhodnutí vedia, ale „nebudú sa k nemu ďalej vyjadrovať“.

V utorok bretónsky tím oznámil, že Quintana predĺžil zmluvu do roku 2025. Medzi jeho najväčšie úspechy v kariére patria triumfy na Giro d'Italia (2014) a Vuelta a Espana (2016). Informovala agentúra AFP.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nairo Quintana