Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je krásne vidieť, ako Sagan zostarol. Veď on rešpekt k nikomu nemal

Leopold König je bývalý elitný český cyklista, ktorý roky patril medzi popredných jazdcov na celkové poradie vo svetovom pelotóne. Pretekal aj za Boru-Hansgrohe, kde sa spoznal s Petrom Saganom.

02.08.2022 07:23
Leopold König, Peter Sagan Foto:
Leopold König a Peter Sagan.
debata (5)

Sú priatelia, v pár rozhovoroch pre Pravdu hovoril o slovenskom Tourminátorovi iba v superlatívoch, tentoraz – pre český portál iDNES.cz – si však doňho trošku rýpol.

Keď ho moderátor relácie Z voleja konfrontoval so sťažnosťami Sagana na nedostatok rešpektu v pelotóne, König sa iba pousmial.

Leopold König, Peter Sagan Čítajte viac So Saganom sa nič nedeje. Len sa vracia z božského módu do ľudského

"Je krásne vidieť, ako Peter Sagan zostarol. Starší pretekári očakávajú rešpekt, ale je dobre, že ho dostávajú len do určitej miery a mladí sa ich neboja.

A na to Peter Sagan naráža, že už nie je on ten hlavný ťahúň pelotónu. Je to skôr stretnutie generácií, než problém rešpektu," zamyslel sa bývalý pretekár, ktorý sa kedysi dostal v celkovom poradí do elitnej desiatky na Tour de France, Giro d'Italia i Vuelte.

Sagana najviac hnevá, keď pretekári močia počas jazdy. König si však myslí o tom svoje.

„To sa dialo vždy,“ uškrnul sa 34-ročný Čech. "Počas pretekov sú vždy momenty, kedy sa nie je kde vymočiť.

Môžete ísť ku krajnici, kde je sto tisíc ľudí, takže budete cikať na divákov, čo sa deje bežne. Prišlo mi veľmi úsmevné, keď som si to čítal práve od Sagana, ktorý vo svojich devätnástich rokoch nemal už vôbec žiadny rešpekt k nikomu. A to jazdili fakt známe mená, ktoré si na tom dávali záležať," dodal König.

Cyklisti s najvyšším počtom víťazstiev Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
1. Eddie Merckx (Belg.): 283 víťazstiev.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Leopold König