Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hip, hip, hurá, zakričal si Sagan. Šéf TotalEnergies mu dal jasné hodnotenie

Bojoval do posledných metrov, no pódiového umiestnenia sa nedočkal. Peter Sagan skončil v záverečnom dojazde 109. ročníka Tour de France na Elyzejských poliach v Paríži piaty.

25.07.2022 07:01
Francúzsko SR šport cyklistika TdF 21. etapa záver Foto: ,
Peter Sagan (druhý zľava) v záverečnom špurte v Paríži.
debata (7)

Toto umiestnenie si pripísal aj v 4. etape, slávne etapové preteky ukončil slovenský cyklista aj s dvoma štvrtými priečkami (v 3. a 15. etape), raz skončil šiesty (v 2. etape).

„Merci beaucoup,“ ďakoval Sagan kolegom v cieli s pohárom šampanského v ruke a spolu s tímom si zakričal „hip, hip, hurá“. Facebooková stránka Šport v RTVS priniesla jeho pohľad na záverečné metre pretekov.

"Keď som išiel do poslednej zákruty, spadla mi reťaz, podarilo sa mi ju nahodiť, tak som mohol šprintovať ďalej. Predo mnou bol Jakobsen, keď sme začali šprintovať, bol som za ním a zase jemu spadla reťaz.

Ten už bol ‚vybavený‘ zo šprintu, ja som sa ešte pokúsil nejako sa prebojovať dopredu, podarilo sa mi získať niekoľko miest, ale nakoniec to vydalo na piatu priečku," povedal žilinský rodák.

709537945 Čítajte viac Parížske vyvrcholenie pre Philipsena. Kráľom Tour je Vingegaard

Sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže prišiel o rekord z roku 2018, keď si vybojoval 477 bodov. Belgičan Wout Van Aert si ich v tohtoročnej edícii pripísal o tri viac. Saganovi sa podarilo nazbierať 120, v boji o zelený dres to stačilo na deviatu priečku.

Sagan sa predstavil na Tour premiérovo v drese francúzskeho tímu TotalEnergies.

Jeho šéf Jean-René Bernaudeau cyclismactu.net zhodnotil výsledky tímu s dôrazom na hviezdneho lídra.

Zaujímavosti o víťazovi Tour de France Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Jonas Vingegaard sa narodil v decembri 1996 a...

Mimochodom, najlepším etapovým umiestnením zoskupenia v etape bolo tretie miesto Edvalda Boassona Hagena v 5. etape.

„Je tam trochu frustrácie, aj keď môžeme tvrdiť, že misia je splnená. Bojovali sme dobre, s túžbou uspieť,“ začal Bernaudeau a následne sa pozastavil pri Saganovi:

„Stávka naňho je už vyhraná! Priniesol nový rozmer, túžbu, hrdosť. Z nášho pohľadu ide rozhodne o veľmi, veľmi pekné zistenie.“

06. France Cycling Tour de France Čítajte viac Rozvaha a bezchybná taktika tímu. Tour patrí Dánovi z Jumbo-Visma

Čo sa týka konkurentov, najviac sa Bernaudeauovi na Tour páčili jej víťaz Jonas Vingegaard a celkovo druhý Tadej Pohačar, no špeciálne vyzdvihol iné meno.

„Naozaj na mňa zapôsobil Van Aert. Či ho mám rád? Netvrdím, že ho milujem, ale je to veľmi pôsobivé,“ pochválil belgického univerzála z tímu Jumbo-Visma.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #TotalEnergies