Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cavendish sa končiť nechystá. Čo hovorí o prekonaní rekordu Merckxa?

Rekordér v počte etapových vavrínov na Tour de France Mark Cavendish tvrdí, že napriek tohtoročnej absencii vo Francúzsku mu športový dôchodok nehrozí.

18.07.2022 21:00
Mark Cavendish Foto: ,
Mark Cavendish.
debata

Cavaendish vybojoval na Tour 34 víťazstiev rovnako ako legendárny Belgičan Eddy Merckx. Na tohtoročnej Tour však chýba, lebo Quick Step-Alpha Vinyl uprednostnil Holanďana Fabia Jakobsena.

Držiteľ zeleného dresu z minulého roka sa vyjadril, že Merckxa s istotou v počte etapových triumfov prekoná. „Viem, že znova na Tour vyhrám,“ uviedol pre BBC North West Tonight.

Peter Sagan. Čítajte viac Saganov rozkošný odkaz. Slovák priznal, kto mu veľmi chýba

Priznal, že s neúčasťou na podujatí sa ťažko zmieroval. „Ale nakoniec som profesionál, jazdím pre tím v ktorom je 30 pretekárov. Musíte z toho dostať emócie a pozrieť sa na to ako na prácu.“

Cavendisha mrzela najmú skutočnosť, že sa do tímu nedostal napriek tomu, že sa cítil v špičkovej forme. „Týždeň predtým som dokázal vyhrať majstrovstvá Veľkej Británie. Nemyslím si, že ukončím kariéru. Pokiaľ viem, že dokážem vyhrávať, budem v nej pokračovať,“ dodal Cavendish.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Tour de France #Mark Cavendish