Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Grande Peter, vymeníme sa? Sagan debatoval zo sedla s legendou, je z toho hit

Sobotňajšia etapa Tour de France priniesla parádny triumf austrálskeho cyklistu Michael Matthews (BikeExchange-Jayco), ktorý na záverečnom stúpaní odrazil útok Taliana Alberta Bettiola (EF Education-EasyPost).

17.07.2022 11:33
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan sa usmieva v cieli 14. etapy Tour de France s Alexandrom Kristoffom.
debata

Dlhoročný súper Petra Sagana as z triumfu na TdF tešil po piatich rokoch.

Slovenský jazdec TotalEnergies prišiel do cieľa na 132. pozície s mankom 25:32 min a v celkovom poradí klesol na 143. priečku (+3:01:36 h).

„Dnes bola celkom ťažká etapa, ale šlo sa mi lepšie ako v piatok. Napokon som prišiel v grupete, to je jasné, ale do predposledného kopca sme šli všetci spolu,“ povedal 32-ročný Žilinčan podľa RTVS.

Michael Matthews Čítajte aj Matthews hrdinsky vypálil rybník vrchárom. Ďakoval Slovenke

Sagan už pred sobotňajšou etapou predpokladal, že príde únik.

„Pretože by bolo náročné to kontrolovať. Od štartu sa to potrhalo na veľa skupín. Lídri si to kontrolovali a keď ušli ľudia, ktorí im "pasovali“, tak prišli až do cieľa," dodal.

Počas etapy oslovila Sagana z motocykla legenda a jeho bývalý tímový kolega Alberto Contador.

„Grande Peter,“ podal mu ruku Španiel, momentálne expert Eurosportu. „Po celý čas na plný plyn?“ spýtal sa Slováka šliapajúceho do pedálov. „Každý deň,“ odpovedal mu.

„Chceš výmenu? Ísť na motorke?“ pokračoval Contador v dobrej nálade. „Áno, poď sem,“ ukázal jazdec TotalEnergies na sedadlo svojho bicykla.

Pozrite si video, ktoré sa stalo hitom twitteru:

Sagana zachytila počas etapy v dobrej nálade aj kamera na bicykli Lukasza Owsiana (Arkéa-Samsic). Situácia je v úvode zostrihu:

V nedeľu pretekári absolvujú 202 km z Rodez do Carcassonne, medzi favoritov patrí aj Sagan. Pred pyrenejskými kopcami ich v pondelok čaká voľný deň.

Tím priebežného lídra Jonasa Vingegaarda Jumbo-Visma pred nedeľou informoval, že z podujatia odstupuje slovinský jazdec Primož Roglič.

Zelený dres lídra bodovacej súťaže si bez problémov udržiava Belgičan Wout van Aert.

Peter Sagan, Daniel Oss Čítajte aj Pätnástu etapu Tour de France sme sledovali ONLINE
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan