Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nové covidové pravidlá pre Tour de France. Jedno profitímy poteší

Vzhľadom na vývoj medzinárodnej zdravotnej situácie je potrebné posilniť platné opatrenia, uviedla Medzinárodná cyklistická federácia UCI.

28.06.2022 22:00
Tour de France odštartuje v piatok v Kodani. Foto:
Tour de France odštartuje v piatok v Kodani.
debata

Nedávna vlna prípadov koronavírusu na Okolo Švajčiarska, ktorá zasiahla aj slovenského cyklistu Petra Sagana a pozitívny test lídra Quick-Stepu Tima Declerqa podnietili riadiaci orgán, aby v utorok posilnil zdravotnícke opatrenia pred Tour.

Aktualizované nariadenia reagujú na potrebu posilniť lekársky dohľad nad pelotónom, tímovým personálom a funkcionármi. Nevyhnutnosťou bude nosenie ochranných rúšok, udržiavanie bezpečnej vzdialenosti a dezinfekcia rúk.

Sam Bennett Čítajte viac Bora šokovala nomináciou. Najlepšieho špurtéra nechala doma

Medzi nové opatrenia pribudlo predloženie negatívneho AG testu všetkými jazdcami a zamestnancami tímov minimálne dva dni pred štartom pretekov. Ak sa nájde pozitívny človek, rozhodnutie o izolácii sa príjme po kolektívnom rozhodnutí tímového lekára, hlavného lekára Tour a zástupcu UCI.

Novinkou, ktorá určite poteší všetky stajne je zrušenie pravidla o tom, že v prípade dvoch alebo viacerých pozitívnych cyklistov v tíme mal organizátor právo stiahnuť stajňu z pretekov.

Nedávne podujatie Okolo Švajčiarska ukázalo, že koronavírus opäť naberá na sile v profesionálnom pelotóne. Preteky boli nútené opustiť tímy Bahrain-Victorious, Jumbo-Visma, SAE Emirates, Alpecin-Fenix ​​a Jumbo-Visma.

669033582 Burgaudeau Čítajte viac Sagan a jeho partia. TotalEnergies ide na Tour s touto zostavou

„Aj keď je situácia, ktorú v súčasnosti zažívame s pandémiou, menej znepokojujúca ako tá, ktorú sme videli na vrchole zdravotnej krízy, musíme zostať ostražití, uviedol šéf UCI David Lappartient v tlačovej správe.

UCI tiež dôrazne odporúča denné antigénové testovanie jazdcov a zamestnancov počas piatich dní pred pretekmi, pričom ďalšie testovanie by malo prebiehať minimálne každý tretí deň.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #UCI