Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koronavírus úraduje na Okolo Švajčiarska. Sagan pokračuje

Pred štartom piatkovej 6. etapy musel pelotón pre pozitívny test opustiť dovtedajší líder celkového poradia Rus Alexander Vlasov.

17.06.2022 11:42
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (2)

Z rovnakého dôvodu predčasne skončil aj ďalší jazdec stajne Bora-Hansgrohe Nemec Anton Palzer. Tri tímy stiahli v piatok z podujatia svoju kompletnú zostavu.

Už vo štvrtok odstúpil z pretekov Okolo Švajčiarska pre koronavírus holandský tím Jumbo-Visma.

V piatok hlásilo pozitívne prípady viacero ďalších družstiev – okrem Bory aj Bahrain Victorious, Alpecin-Fenix a UAE Team Emirates, všetky tri tímy sa preto rozhodli na švajčiarskych cestách nepokračovať.

Švajčiarsko Cyklistika Okolo Romandie Vlasov Čítajte viac Sagan zaostal, triumfoval Vlasov z Bory. Covid odstavil Jumbo i britskú hviezdu

Pravidelné testy odhalili nákazu aj v zoskupení EF Education-EasyPost u kvarteta jazdcov Stefan Bissegger, Rigoberto Uran, Hugh Carthy a Alberto Bettiol a covid vyradil z ďalšieho účinkovania i Sebastiana Berwicka, člena Israel-Premier Tech.

Ako jeho blízky kontakt potom skončil aj Reto Hollenstein. Informoval o tom portál Cycling News.

Na Okolo Švajčiarska štartuje aj Peter Sagan z TotalEnergies, ktorý vyhral tretiu etapu a v celkovom poradí mu po štvrtku priebežne patrila 105. priečka.

Po štvrtkovej 5. etape zamieril rovno do tímového vozidla a jeho manažér mal povedať, že sa necítil v pretekoch dobre. Slovenský šampión v podujatí pokračuje.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Švajčiarska #koronavírus