Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na výhru čakal takmer rok. Sú aj dôležitejšie veci, vraví Sagan

Nebola to ľahká etapa. Mala viac nastúpaných kilometrov ako prvé dve, ale ak niekto dôverne pozná helvétske cesty, tak je to práve on.

14.06.2022 18:02
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (2)

Peter Sagan v 3. etape Okolo Švajčiarska zaskočil všetkých a zrejme aj seba.

Po chorobách a troch mesiacoch bez súťaženia prišiel pod Alpy v snahe nabrať čo najlepšiu formu pred blížiacou sa Tour de France.

Peter Sagan Čítajte viac Famózny Sagan! V dramatickom špurte dal súperom lekciu

Okolo Švajčiarska mu sedí, je jazdcom s najvyšším počtom výhier na tomto podujatí. Ale to, že pridá rekordné osemnáste práve v utorok, čakal len málokto.

Trojnásobný majster sveta profitoval z výbornej práce celého tímu. TotalEnergies usilovne pracovali na čele hlavného balíka a pokryli všetky snahy o úniky.

Sagan v hromadnom dojazde využil skúsenosti, mazácky sa vyviezol spoza zadného kolesa odvekého rivala Alexandra Kristoffa a Nórovi i druhému Bryanovi Coquardovi nedal šancu.

VIDEO: Pozrite si Saganov triumf

„Ako som bol v poslednej dobe zvyknutý prehrávať, tak som zvyknutý aj vyhrávať,“ usmieval sa Sagan do kamery RTVS.

Na výhru čakal takmer rok. Vlani v júni vyhral slovenský šampionát v Bánovciach nad Bebravou, potom v septembri oslavoval celkový triumf na Okolo Slovenska 2021.

Poslednú výhru na zahraničnej pôde pred dnešným úspechom oslavoval na Giro d'Italia 2021, kde ovládol 10. etapu.

„Nebola to ľahká etapa, kopce som pretrpel. Celý tím šiel super, kontrolovali sme to. Šprint je aj lotéria, mne sa to dnes podarilo,“ tešila sa hviezda tímu TotalEnergies.

Zvyšný priebeh osemetapového podujatia už absolvuje v pohode.

"Ďalšie etapy sú skôr pre vrchárov. Cieľom bude dobre dojazdiť, prísť do cieľa bez zranení a dobre sa pripraviť na Tour de France.

Lebo stále platí – nie je dôležité zvíťaziť, ale zostať zdravý," dodal Sagan, ktorý narážal na nedávne zdravotné problémy. Celkovo dosiahol kariérny triumf číslo 120.

Nový bicykel Petra Sagana Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Nový bicykel Petra Sagana.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Okolo Švajčiarska