Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Froome odstúpil z Daupihné. Jeho štart na Tour zostáva otázny

Britský cyklista Chris Froome nenastúpil na predposlednú 6. etapu podujatia Critérium du Dauphiné vo Francúzsku.

11.06.2022 14:00
Chris Froome sa vlani zúčastnil na pretekoch... Foto: ,
Chris Froome sa vlani zúčastnil na pretekoch Okolo Slovenska.
debata

Pretekára tímu Israel Premier Tech trápia zdravotné problémy. Štvornásobný víťaz Tour de France pritom počas týždňa za najlepšími zaostával.

„Tešil som sa na posledné dve etapy Dauphine, no necítil som sa na 100 percent v poriadku. Som sklamaný, že preteky nedokončím, ale napredoval som dobre a chcem sa vrátiť späť čo najskôr v tejto dôležitej fáze sezóny,“ citoval Froomea jeho tím vo vyhlásení.

Fight Čítajte viac Šialenosť na Dauphiné. Najprv päsť v pelotóne, potom pohlávok v cieli

Pretekár stajne Israeli-Premier Tech veril, že výkon na Dauphiné mu zabezpečí miesto v tíme pre Tour de France. Po odstúpení zostáva jeho štart otázny.

Lekári tímu nešpecifikovali presnú príčinu Froomových zdravotných problémov. Skonštatovali len, že sa v posledných dňoch necítil dobre.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan sa vrátil do pelotónu. Vo Švajčiarsku stihol limit, ale nie víťaza

Froome pritom nedávno vyjadril optimizmus nad svojou formou po havárii z roku 2019 práve na Dauphiné, po ktorej takmer ukončil športovú kariéru.

„Je to prvýkrát za tri roky, čo som úplne bez bolesti. Rovnováha medzi ľavou a pravou nohou je konečne taká, aká má byť,“ vyjadril sa pred podujatím. No záver týždňa ukázal, že stopercentné to asi nie je.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Chris Froome #Critérium du Dauphiné