Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hororový pád cyklistu. Belgičan narazil do bariéry, skončil v nemocnici

Finiš 5. etapy pretekov Okolo Turecka poznačil škaredý incident, na ktorý najviac doplatil Belgičan Edward Planckaert.

15.04.2022 10:00
Na pád najviac doplatil Edward Planckaert... Foto:
Na pád najviac doplatil Edward Planckaert (vľavo) na snímke s Gijsom Van Hoeckem z AG2R.
debata (3)

Planckaert narazil vo vysokej rýchlosti do bariéry v čase, keď si cyklisti robili priestor pred záverečným finišom. Incident sa stal zhruba 800 metrov pred cieľovou páskou.

Štyria pretekári sa v jednom momente ocitli vedľa seba plece pri pleci a len mierny dotyk ramien spôsobil, že úplne vľavo jazdiaci Belgičan bol vytlačený do bariéry.

Zatiaľ čo sa niektorým cyklistom podarilo zrážke vyhnúť, veľká skupina zostala uviaznutá na ceste a mnoho favoritov sa do záverečného špurtu nedostalo.

Planckaertov tím Alpecin-Fenix ​​​​Cycling Team na Twitteri potvrdil, že zraneného Belgičana po pretekoch previezli do nemocnice.

„Planckeart bol prevezený do nemocnice po tom, čo vo vysokej rýchlosti narazil do bariér vo vzdialenosti 800 metrov od cieľovej čiary,“ napísal jeho tím.

Peter Sagan. Čítajte viac Čo sa to deje so Saganom? Jeho manažér prezradil detaily

27-ročný pretekár má podľa tímu otras mozgu, bolí ho krk, chodidlo a kľúčne kosti. „Po röntgene sa uvidí, či utrpel zlomeninu kľúčnej kosti.“

Jedným z cyklistov, ktorý sa podieľal na vytlačení Belgičana bol Jasper Philipsen, ktorý napokon skončil v etape na 2. mieste.

„Som z toho rozrušený, keď vidím, ako Edward Planckaert takto spadol po tom, čo odviedol skvelú prácu,“ napísal na Twitteri. Vysvetlil, že bol postrčený z pravej strany a nemal kam uhnúť, len zasiahnuť Planckaerta.

Víťazstvo v etape získal Sam Welsford z tímu DSM, zatiaľ čo Philips skončil druhý, pričom prvú trojku uzavrel Arvid de Kleijn.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Okolo Turecka