Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Problémy nezmizli. Sagan odstúpil z ďalších pretekov

Slovenský cyklista Peter Sagan odstúpil z pretekov Circuit Cycliste Sarthe - Pays de la Loire vo Francúzsku.

06.04.2022 16:06 , aktualizované: 17:27
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (13)

Približne 40 kilometrov pred cieľom stredajšej 2. etapy zosadol z bicykla a odišiel do tímového autobusu. V utorok obsadil 61. miesto. Informoval o tom portál ouest-france.fr.

Tridsaťdvaročného jazdca tímu TotalEnergies sprevádzali v uplynulom čase zdravotné problémy, pre ktoré neštartoval na nedeľnej klasike Okolo Flámska.

Peter Sagan Čítajte aj Sagan podozrieva QuickStep, že špekuloval: Chcel rozruch, nie mňa

V januári mal druhýkrát pozitívny test na koronavírus, neskôr ho trápili zvýšená teplota a žalúdočné problémy, pre ktoré odstúpil z pretekov Tirreno – Adriatico.

Koncom marca sa predstavil na klasike Gent – Wevelgem, no ani tú nedokončil. Cez víkend sa mal predstaviť na klasike Amstel Gold Race, no jeho štart je neistý.

Mathieu Van Der Poel, Tadej Pogačar Čítajte aj Výbuch flegmatika. Video z cieľa odhalilo skrytú stránku víťaza Tour

V stredu sa tešil z etapového triumfu Holanďan Olav Kooij (Jumbo-Visma), ktorý sa presadil v hromadnom špurte pred utorňajším víťazom a lídrom priebežného poradia Madsom Pedersenom z Dánska (Trek-Segafredo) a domácim Lorrenzom Manzinom, tímovým kolegom Sagana.

Výsledky 2. etapy (Le Dude – Le Dude, 173 km):

1. Olav Kooij (Hol./Jumbo-Visma) 4:01:50 h, 2. Mads Pedersen (Dán./Trek-Segafredo), 3. Lorrenzo Manzin (Fr./TotalEner­gies), 4. Bram Welten (Groupama-FDJ), 5. Marc Sarreau (Fr./AG2R Citroen), 6. Pierre Barbier (Fr./B&B Hotels-KTM) všetci rovnaký čas ako víťaz, … Peter SAGAN (SR/TotalEnergies) odstúpil

Kristoff vyhral po sóle 110. ročník Scheldeprijs

Nór Alexander Kristoff vyhral 110. ročník belgických pretekov Scheldeprijs. Jazdec stajne Intermarché Wanty-Gobert Matériaux sa presadil po útoku v závere 198,7 km dlhej trasy z Terneuzenu do Schotenu a cieľ preťal v čase 4:06:02 h.

Druhý skončil Holanďan Danny van Poppel (Bora-Hansgrohe) a tretí finišoval Austrálčan Sam Welsford (DSM).

Tridsaťštyriročný Nór si na šprintérskej klasike pripísal už 83. víťazstvo v kariére a pre svoj tím dosiahol ďalší veľký úspech v tomto roku po tom, ako Eritrejčan Biniam Girmay vyhral pred jedenástimi dňami Gent – Wevelgem.

Kristoff rozhodol 7,4 km pred cieľom, keď zaútočil na kockách a v protivetre a nik zo súperov ho už nedokázal dostihnúť. Van Poppel finišoval 24 sekúnd za víťazom.

110. ročník Scheldeprijs

Terneuzen – Schoten(198,7 km): 1. Alexander Kristoff (Nór./Intermarché Wanty-Gobert Matériaux) 4:06:02 h, 2. Danny van Poppel (Hol./Bora-Hansgrohe) +24 s, 3. Sam Welsford (Aus./DSM) rovnaký čas, 4. Casper van Uden (Hol./DSM) +26, 5. Edward Theuns (Belg./Trek-Segafredo) rovnaký čas, 6. Kenneth Vanbilsen (Belg./Cofidis) +28

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan