Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan šokuje, nejde do Flámska. Má vážny dôvod, pošlú ho na testy

Peter Sagan sa nepredstaví na víkendovej monumentálnej klasike Okolo Flámska. Dohodol sa na tom so svojim tímom TotalEnergies. Nie je zdravotne v poriadku. Informoval o tom francúzsky denník L'Equipe. Vo Flámsku triumfoval v roku 2016.

28.03.2022 17:26
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (11)

Francúzska tlač píše, že trojnásobný majster sveta má fyzický problém a podľa personálu jeho tímu sú preňho dlhé etapy veľkou záťažou. Slovák pôjde na zdravotné testy.

Namiesto Okolo Flámska sa Sagan predstaví na menej prestížnych pretekoch Circuit de la Sarthe (5. – 8. apríla), a v Belgicku ho nahradí tímový kolega Geoffrey Soupe.

Sagan absolvuje budúcotýždňové štvoretapové preteky v strednom Francúzsku v nádeji, že mu každodenné preteky pomôžu prekonať problémy pred Amstel Gold Race a potom Paríž-Roubaix.

Sagan sa už vrátil domov do Monaka, kde absolvuje krvné testy a zdravotnú prehliadku. Tie pomôžu objasniť, či Saganove problémy súvisia s nedostatkom predsezónneho tréningu, konkrétnou chorobou alebo dokonca s následkami jeho druhého ochorenia na covid.

Slovák má za sebou rozporuplný štart do sezóny: v januári prekonal covid-19, zmeškal začiatok kempu TotalEnergies v Calpe v Španielsku. V nedeľu vzdal klasiku Gent-Wevelgem. Jeho najlepšími výkonmi sú 4. miesto na Tirreno-Adriatico (2. etapa) a 5. miesto na Miláno-Turín.

Počas Miláno-San Remo ho z vedúcej skupiny vyradili problémy s prehadzovačkou, ktoré postihli tesne pred Cipressou.

671820431 sagan Čítajte viac Konečne dostávam, čo si zaslúžim, vraví Sagan

Sagan v minulotýždňovom rozhovore pre Het Laatste Nieuws priznal, že aktuálny tlak na víťazstvo je ešte väčší, než keď začínal svoju kariéru v Liquigase v roku 2010. Zároveň však potvrdil, že je voči nemu imúnny.

„Tlak je väčší. Treba vyhrať,“ povedal.

„Nikto však na mňa nemôže tlačiť, iba ja. Iný človek mi môže povedať len nejaké fakty, povedať, čo si myslí alebo čo chce. Vyrástol som z tlakov tlaky, mám ich dosť.“

Toto je nová partia, ktorá bude pomáhať Saganovi Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #TotalEnergies