Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan ide na drsné kocky, kde žal slávu. Kto mu bude teraz pomáhať?

Sú pre tvrdých chlapov. Cyklistov, ktorí veľa znesú. Nepríjemné počasie, ťažký terén i boľavé pády.

24.03.2022 13:16
debata (1)
Kto ide so Saganom na belgické klasiky? Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...

Už v stredu sa začala na Bruggy – De Panne sezóna flámskych klasík. Od piatka bude jej súčasťou aj Peter Sagan. Slovák v novom drese TotalEnergies sa predstaví na populárnej jednorázovke E3-Harelbeke.

„Je jar a to znamená klasika v Belgicku! #AllezTotalEner­gies,“ napísal na sociálnych sieťach trojnásobný majster sveta. Pridal ikonku napnutého bicepsu. Napokon, na E3 už má jeden víťazný zárez. Pred ôsmimi rokmi tam triumfoval ešte ako pretekár talianskeho tímu Cannondale.

K absolútnym favoritom patriť nebude…

Na Sagana a spol. čaká 204-kilometrová trať so štartom aj cieľom v Harelbeke. Je na nej sedemnásť kratších, ale o to intenzívnejších stúpaní, niektoré z nich sú aj súčasťou monumentálnej klasiky Okolo Flámska. Aj Paterberg, ikonických 400 metrov na dlažobných kockách, na ktorých sa spravidla láme chlieb.

Rodák zo Žiliny však tentoraz bude mať mimoriadne silnú konkurenciu, ktorá sa spolu s ním chystá na budúcotýždňový klasikársky vrchol – Okolo Flámska. Na štart sa postavia aj Wout Van Aert, Kasper Asgreen a iní.

Italy Cycling Milan Sanremo Mohorič Čítajte viac Zjazd samovraha, spadnutá reťaz. Mohorič zabil cyklistiku

Preteky budú nasledovať v rýchlom slede, lebo už v nedeľu na Sagana čaká ďalšia náročná jednorázovka s prvkami slávneho monumentu. Takmer 250 kilometrov z Gentu do Wevelgemu. S deviatimi stúpaniami, dvakrát sa pôjde cez známy Kemmelberg. Tu sa sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France presadil tri razy. Premiérovo v sezóne 2013.

„Belgický týždeň“ vyvrcholí v nedeľu 4. apríla na Okolo Flámska. O dva týždne – na Veľkonočnú nedeľu – bude Sagan štartovať na pekelných kockách vedúcich do Roubaix.

Slovenský cyklista neprežíva vydarený úvod sezóny. Jeho plány v novom francúzskom tíme TotalEnergies nabúral najprv koronavírus a na nedávnych etapových pretekoch Paríž-Nice zasa žalúdočná nevoľnosť.

Neskôr, na Miláno-Turín síce naznačil stúpajúcu formu a skončil piaty, ale potom mal na monumente Miláno-San Remo problémy technického charakteru. Dostal defekt.

Na prvý, skutočne veľký výsledok v druhodivíznej stajni stále len čaká.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #E3 Harelbeke #Okolo Flámska #Gent-Wevelgem #TotalEnergies