Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obavy sa naplnili. Sagan novú kapitolu v Argentíne nezačne

Niekoľkodňové dohady viacerých zahraničných médií sa potvrdili. Cyklistické preteky Vuelta a San Juan, ktoré boli naplánované od 30. januára do 6. februára, sa ani tento rok neuskutočnia. Dôvodom je rovnako ako vlani pandémia COVID-19.

04.01.2022 07:07
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

Zvučné mená ako Peter Sagan (TotalEnergies), Richard Carapaz, Elia Viviani, Filippo Ganna (všetci Ineos) či obhajca z roku 2019 Remco Evenepoel (QuickStep-AlphaVinyl) tak odštartujú sezónu inde.

Organizátori v pondelok oznámili, že v dôsledku nárastu prípadov variantu omikron sa v Argentíne podujatie s medzinárodným štatútom ruší, no naďalej sa posudzuje možnosť jeho usporiadania ako čisto domácej akcie s miestnymi tímami.

SR Cyklistika Okolo Slovenska 65. ročník prológ Košice KEX Čítajte viac Fanúšikovia sa dočkali. Sagan sa ukázal v novom drese

Štátny tajomník provincie Jorge Chica zdôraznil, že zdravie ľudí v San Juane je prvoradé a rozhodnutie označil za nevyhnutné:

„Je to smutné pre tých z nás, ktorí máme radi tento šport, ale aj z hľadiska pozitívneho ekonomického dopadu tohto podujatia.“

Pre Sagana mala byť tohtoročná Vuelta a San Juan špeciálnym miestom, pretože si mal v Južnej Amerike odkrútiť premiéru v drese nového zamestnávateľa, francúzskeho tímu TotalEnergies. Prestúpil doň prestúpil z nemeckého zoskupenia Bora-Hansgrohe.

Sagan cyklistika Čítajte viac Sagan sa rozlúčil s Borou. Jeho slová hovoria za všetko

Podľa Cyclingnews by sa spolu s ďalšími hviezdami a ich tímami mohol na úvod ročníka predstaviť na pretekoch v Španielsku alebo vo Francúzsku.

Sagan sa na čoraz obľúbenejšom mieste pre tímy WorldTour (prihlásených bolo deväť) predstavil v rokoch 2019 a 2020. Trikrát skončil na pódiu, no triumfu sa nedočkal.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Vuelta a San Juan