Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nové detaily z monackej noci. Sagan sa kajal a zverejnil postoj k očkovaniu

Peter Sagan sa ospravedlnil za incident s políciou z konca apríla tohto roka, ktorý v pondelok zarezonoval v médiách. Pre známy cyklistický portál večer poskytol svoj pohľad a prezradil detaily z inkriminovaného večera. Priznal, že bol nahnevaný a zmätený, no s agresivitou to vraj neprehnal.

22.11.2021 15:45 , aktualizované: 19:33
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (63)

"Rád by som využil túto príležitosť a vyjadril sa k správam, ktoré sa dnes objavili v médiách.

Chcem sa úprimne ospravedlniť. Bola to škaredá skúsenosť, ktorá ma prinútila dôkladne premýšľať a dala mi cennú lekciu.

Naozaj ma mrzí tento incident, ktorý sa už nebude opakovať," uviedol hviezdny slovenský cyklista na sociálnych sieťach.

SR Cyklistika Okolo Slovenska 65. ročník prológ Košice KEX Čítajte viac Opitý Sagan zranil policajta. Bál sa, že ho budú chcieť očkovať

Podľa francúzskych médií, ktoré s touto správou vyrukovali až po takmer siedmich mesiacoch, dostal Sagan pokutu 5-tisíc eur za zranenie policajta. Incident sa udial 25. apríla tesne po polnoci.

V čase, keď vo Francúzsku platil kvôli pandémii koronavírusu zákaz vychádzania.

Pôvodne sa hovorilo o ceste autom, ktoré mal šoférovať brat Petra Sagana Juraj. V pondelok večer však trojnásobný svetový šampión pre" Cyclingnews .{target:_blan­k}":[https://www.cyclingnews.com/…w-violation/] túto informáciu poopravil.

"Bol som v byte svojej bývalej manželky, aby som uložil svojho syna do postele. Dal som si pár pohárov vína a rozhodol som sa vrátiť do svojho bytu, aj keď sa začal nočný zákaz vychádzania.

Potreboval som ísť domov, pretože je to moja adresa na antidopingové kontroly," vrátil sa k situácii.

Nielen cyklistické kontroverzie Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2013 - Medzi profesionálmi bol len dva roky, čo...

"Tých 500 metrov medzi bytmi som prešiel na elektrokolobežke, ktorú riadil brat Juraj. Nešoféroval som a nesedel som v aute, takže som nepodstúpil test na alkohol.

Polícia ma však chcel vziať do nemocnice na test na drogy, ktorému som nerozumel. To ma nahnevalo a viedlo k tomu, aby som postrčil policajta. Celý incident ma veľmi mrzí," kajal sa Sagan.

Podľa portálu Nice-Matin sa vzpieral až do takej miery, že pri tom na pravej ruke zranil tamojšieho seržanta, ktorý bol ďalšie dva dni práceneschopný. Podľa stránky sa 31-ročný Slovák „bránil ako bláznivý“.

La Bombonera, Boca Juniors Čítajte viac Sagan ako Maradona. Pozrite sa, čo mu pripravili na legendárnej Bombonere

Saganov obhajca síce namietal, že jeho klient bol hodinu a pol bez právnika a skutkové okolnosti mu boli oznámené až dve a pol hodiny po zadržaní, no to pred sudcom neobstálo. Všetky námietky zamietol.

„V cele policajného zaistenia si už nepamätal, čo sa stalo, a ospravedlnil sa za to. Svoj hnev odôvodnil obavou, že bude nútený dať sa zaočkovať. Napokon sa jasne ukázalo, že dôvodom všetkých problémov bola nadmerná konzumácia alkoholu, na ktorú nie je zvyknutý,“ uviedol sudca.

Pascal Ackermann Čítajte viac Saganovci či návraty veľkých mien. Pozrite si najzaujímavejšie cykloprestupy

Sagan, ktorý sa ešte na mieste ospravedlnil, okrem 5-tisícovej pokuty za rebéliu musí zaplatiť ďalších 1500 eur poškodenému. Stovku ho stálo porušenie pravidiel lockdownu.

Pred sudcom navyše deklaroval, že jeho ročný príjem je 450-tisíc eur, je však verejným tajomstvom, že ešte donedávna bol najlepšie zarábajúcim cyklistom na svete a jeho príjem bol 5,5-milióna eur za sezónu.

Najlepšie zarábajúci cyklisti v sezóne 2021 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Richard Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers) -...

Najlepší slovenský cyklista v histórii a jeden z najlepších športovcov vôbec prekonal koronavírus vo februári.

Mal stredný priebeh, ochorenie ho postihlo počas sústredenia na Malorke. V niektorých krajinách – napríklad v Taliansku – neodporúčajú očkovanie skôr ako šesť mesiacov po chorobe.

Sagan dal pre Cyclingnews jasne najavo, že nie je proti očkovaniu proti covidu a potvrdil, že od leta je kompletne zaočkovaný.

Momentálne začína s prípravou na novú sezónu. Už 7. decembra sa spolu s bratom Jurajom na sústredení v Španielsku pripoja k novému tímu TotalEnergies.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
63 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Monako #koronavírus