Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odteraz bez Sagana. Baška sa vracia z hviezdnej Bory domov do Dukly

Slovenský cyklista Erik Baška bude v nasledujúcej sezóne pretekať za kontinentálny tím Dukla Banská Bystrica. Domov na Slovensko sa vracia z nemeckej Pro Tour stajne Bora-Hansgrohe.

16.11.2021 16:52
Baška Foto: ,
Erik Baška.
debata

„Komunikoval som s viacerými tímami, aj zo zahraničia, pre Duklu som sa rozhodol z viacerých dôvodov. Po rozhovoroch s Martinom Fraňom a predtým Marošom Kováčom sme sa zhodli v našich predstavách o mojom smerovaní. Veľmi dobre sa prekrývali s mojimi ambíciami v cyklistike a možnosťami tímu,“ vysvetlil pre web Dukly Banská Bystrica Baška.

„Bolo tam viacero faktorov, pre ktoré som sa rozhodol práve pre Duklu. Jednak pre program, prostredie, viac pretekových dní pre mňa, a tiež mať viac priestoru v pozícii lídra. Verím vo vzájomný prínos pre obe strany,“ povedal k novému pôsobisku.

Najlepší cyklistickí šprintéri roka 2021 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sonny Colbrelli (Tal./Bahrain Victorious) -...

Baška strávil uplynulých päť rokov v nemeckej Bore po boku bratov Saganovcov. Avšak zatiaľ čo oni pokračujú vo francúzskej stajni TotalEnergies, bývalý majster Európy do 23 rokov si takýto lukratívny angažmán nenašiel. Pravda, aj z objektívnych príčin.

„Uplynulé dva roky ma trápili zdravotné problémy, a tiež málo príležitostí na výsledkové ambície v Bore. Dostal som sa skôr do pozície pomocníka pre ďalších kvalitných jazdcov. A tak ciele pre nasledujúcu sezónu sú rovnaké ako voľakedy, začať opäť vyhrávať preteky,“ doplnil Baška.

Yves Lampaert, Niki Terpstra, Peter Sagan Čítajte viac Ústup z ambícií. Terpstra bude jazdiť v Saganov prospech

V nasledujúcej sezóne bude dres Dukly Banská Bystrica obliekať jedenástka jazdcov v zložení: Patrik Tybor, Martin Haring, Erik Baška, Lukáš Kubiš, Martin Chren, Adam Foltán, Pavol Rovder, Tobias Vančo, ku ktorým pribudne druhoročák U23 Filip Lohinský a z juniorov prichádzajúca dvojica Lukáš Ungvarský a Samuel Tuka.

Svoje pôsobenie v kontinentálnej cyklistike ukončili Juraj Bellan a Marek Čanecký, hneď po národnom šampionáte aj Ján Andrej Cully.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Banská Bystrica #Erik Baška