Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter Sagan si napokon berie do tímu aj brata. Čo bude s Baškom?

Bratia Peter a Juraj Saganovci budú predsa len pokračovať v cyklistickej kariére aj v budúcom roku v spoločnom družstve.

09.11.2021 10:25
Sagan Peter Juraj Foto:
Peter a Juraj Saganovci.
debata (3)

Francúzsky tím TotalEnergies napokon angažoval po popri lídrovi Petrovi Saganovi aj jeho staršieho brata Juraja, hoci pred dvoma mesiacmi ešte tomu nič nenasvedčovalo.

Juraj Sagan sa počas septembrových pretekov Okolo Slovenska rovnako ako ďalší Slovák Erik Baška vyjadril, že v prokontinentálnom francúzskom tíme s jeho službami nepočítajú a jeho manažér sa obzerá po iných možnostiach.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan opäť nechýba medzi top šprintérmi roka. Čo bude po resete?

„Trojnásobný majster sveta si z tímu Bora-Hansgrohe so sebou do francúzskych služieb berie nielen Taliana Daniela Ossa a Poliaka Macieja Bodnara, ale aj brata Juraja. Zmluvu podpísal po dlhých rokovaniach na sezónu 2022,“ informoval denník Šport.

Tridsaťdvaročný Juraj Sagan sprevádza Petra Sagana počas celej profesionálnej kariéry, ktorá sa datuje od roku 2009.

Spolu prešli tímami Liqugas, Cannondale, Tinkoff Saxo, resp. Tinkoff a zatiaľ naposledy strávili spolu päť sezón v drese Bora-Hansgrohe.

Najpopulárnejší cyklisti sveta Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
13. Wout Van Aert (Jumbo-Visma). Belgická...

Juraj Sagan je vítaný domestik pre jednorazové preteky, ale aj šprintérske, resp. mierne zvlnené etapy dlhších pretekov.

Počas profesionálnej kariéry sa stal štyrikrát majstrom Slovenska v pretekoch s hromadným štartom, v jednej z etáp na Tour de Langkawi 2016 v Malajzii skončil druhý a o rok neskôr finišoval štrnásty na veľkej flámskej klasike Gent-Wevelgem.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan