Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan si robí, čo chce, poháňal ho na ceste za elitou. Dokážu spolu veľké veci?

V uplynulej sezóne sa z neho stal postrach jednodňových klasík. Francúzsky cyklista Anthony Turgis, ktorý sa stretne s Petrom Saganom v tíme TotalEnergies, sa zaskvel druhým miestom na Kuurne - Brusel - Kuurne.

15.10.2021 06:45
Anthony Turgis Foto:
Anthony Turgis.
debata (6)

V najlepšej desiatke nechýbal ani na Gent – Wevelgem či na monumentoch Okolo Flámska a Miláno – San Remo. Nestratil sa ani na náročnej výzve s názvom Paríž – Roubaix, kde skončil trinásty.

Fanúšikovia sú veľmi zvedaví, ako bude vyzerať jeho spolupráca s trojnásobným majstrom sveta.

Turgisovi pred rokom vo Flámsku tesne ušlo pódium. Po štvrtom mieste ho chválil aj Sagan.

„Verím, že spolu dokážeme veľké veci,“ uviedla pre L'Équipe slovenská hviezda o spečatení prestupu do francúzskeho celku.

Toto je nová partia, ktorá bude pomáhať Saganovi Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...

Rodákovi z mestečka Bourg-la-Reine pred časom novinári tieto slová pripomenuli. Turgis sa pri reakcii pousmial.

„Som veľmi šťastný. Ako by som nemohol byť, keď sa stanem tímovým kolegom Petra Sagana? Je to pre nás úžasná vec,“ rozplýval sa na portáli Ouest France.

Na otázku, čo preňho znamená Sagan, 27-ročný klasikár odpovedal: „Bol jedným z jazdcov v pelotóne, kvôli ktorým som chcel pretekať na najvyššej úrovni.“

Francúz odštartoval profesionálnu kariéru v roku 2015, teda vtedy, keď Sagan zaznamenal prvý z troch titulov majstra sveta v rade.

Peter Sagan Čítajte viac Prichádza zmena. Kto pomôže Saganovi?

"Bol nepochybne inšpiráciou pre všetkých. Keď som začínal, on bol na vrchole a dostal som možnosť zažiť ho zblízka. Aj pretekať proti nemu bolo zábavné.

V šprinte je skutočne veľmi pôsobivý. Má neuveriteľnú schopnosť hodiť bicykel do cieľa, na nerovnostiach má nad ním skvelú kontrolu.

Chcete byť ako on, keď vidíte, že na bicykli robí všetko, čo si zaumieni," dodal Turgis, ktorý skončil na tohtoročnej Tour de France na celkovom 73. mieste.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan bol pre Nemcov najlepšia investícia. Dal im lesk aj krídla

Tvrdí, že jeden z jeho vzorov mu môže pomôcť napredovať. Inšpiráciou môžu byť skúsenosti a rady Žilinčana, ako aj ďalších zvučných mien v TotalEnergies ako Niki Terprstra či Edvald Boasson Hagen.

Šéf stajne Jean-René Bernaudeau zdôraznil, že Sagan nemieni stavať projekt okolo seba na zlepšovanie vlastných rekordov. Chce hrať dôležitú úlohu pri raste tímu, bojovať o úspechy v jeho mene, nielen v tom svojom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa AnthonyTurgis (@anthonyturgis)

"V klasikách budeme mať skutočný tím so Saganom, Anthonym, ale aj s Adrienom Petitom a Danielom Ossom.

Myslím si, že v budúcom roku budeme mať pri týchto pretekoch ešte jedného jazdca na dobrom umiestnení. Anthony veľmi ocení, že ho bude mať Sagana po svojom boku," teší sa Bernaudeau.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Anthony Turgis #TotalEnergies