Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan po rozlúčke s Borou: Predstavoval som si to inak

Päťročné partnerstvo sa skončilo 55. miestom. Peter Sagan v nedeľu na klasike Paríž-Roubaix odjazdil posledné preteky v drese tímu Bora-Hansgrohe.

03.10.2021 20:33
Sagan Roubaix Foto:
Peter Sagan na Paríž - Roubaix 2021.
debata (20)

Slovenský šampión bude od nového roka pôsobiť vo francúzskom zoskupení TotalEnergies.

O šance na úspech na nedeľňajšom Pekle severu, ktoré sa išlo v náročných podmienkach, ho obral pád približne v polovici pretekov.

Sagan nezvládol pravotočivú zákrutu a skončil na zemi.

Francúzsko Cyklistika Paríž Roubaix Colbrelli Čítajte viac Víťazný Colbrelli plakal ako malý chlapec. Sagana odpísal pád

Doudieraný sa ťažko rozbiehal, napriek tomu dohnal stratu na hlavný balík. Keď však favoriti zvýšili tempo, vyčerpaný Slovák už nestíhal.

"Paríž-Roubaix je samo o sebe náročné, ale dnešné podmienky ho urobili ešte ťažším. Snažili sme jazdiť dobre pozične, ale nanešťastie nás postihli pády. Nebol som výnimkou.

Napriek tomu som pokračoval a dobojoval to až do cieľa. Výsledok som si predstavoval inak. Po piatich rokoch v Bore som sa chcel rozlúčiť lepším umiestnením, ale žiaľ, dnes nebol môj deň," vravel Sagan po pretekoch.

View this post on Instagram

Príspevok, ktorý zdieľa @veloimages

Športový riaditeľ Bory Enrico Poitschke sa posťažoval na nepriazeň osudu.

"Bol to pre nás veľký ťažký deň s veľkou dávkou smoly. Postihlo nás veľa pádov a problémov s defektmi.

Chalani sa snažili, bojovali až do konca, najmä Peter, Juraj (Saganovci) a Max (Schachmann). Celkovo si myslím, že sme ako tím odviedli dobrú robotu, ale chýbalo nám šťastie," vyjadril sa Poitschke na tímovom webe.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan #Bora-Hansgrohe #Paríž - Roubaix 2021