Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ignoroval i Saganovho extrénera. Jeden z hrdinov Vuelty škandalózne odstúpil

Po nevydarenej Tour sa vracal do formy a na Vuelte patril medzi najvýraznejšie postavy. Napokon preteky na španielskych cestách podobne ako na tých francúzskych nedokončí. Kolumbijský cyklista Miguel Ángel López, víťaz stredajšej kráľovskej etapy záverečnej Grand Tour sezóny, počas včerajšej predposlednej skúšky zosadol z bicykla a odmietol v pretekoch pokračovať.

05.09.2021 12:40
Miguel Ángel López Foto: ,
Miguel Ángel López v cieli 18. etapy Vuelty s prívlastkom kráľovská.
debata

Do soboty tretí muž v celkovej klasifikácie povedal, že za jeho odstúpením sa skrýva veľa faktorov.

Po tom, ako sa mu začala vzďaľovať elitná skupina, ho podľa médií z jeho rodnej krajiny rozčúlilo, že mu jeho tím Movistar nedovolil sťahovať manko.

Španielsko šport cyklistika cesta Vuelta a Espana 2. etapa Čítajte viac Vuelta vrcholí. Mladý Francúz má skalp Rogliča, no Slovinec si upevnil vedenie

"Keď prišlo k rozdeleniu skupiny, nastala náročná situácia, ktorú bolo ťažké vyriešiť. Boli pred nami tí najlepší jazdci z celkovej klasifikácie.

Tím Bahrain to rozohral veľmi dobre a v tejto časti Vuelty je ťažké zmazať stratu, aj keď je malá.

Nohy sú unavené, úroveň vysoká a nik nám v tom nepomohol. Je smutné, že sa pre mňa Vuelta takto skončila," reagoval López v tímovom vyhlásení.

Viaceré cyklistické stránky priniesli zábery, ako 27-ročný Juhoameričan nasadá do auta Movistaru.

Na to, aby v pretekoch pokračoval, sa ho snažil presvedčiť aj tréner Patxi Vila, ktorý do roku 2019 viedol i Petra Sagana. Márne.

„Chcem sa ospravedlniť tímovým kolegom. Naša partia sa zredukovala, na Vuelte nás zostalo len päť, pričom traja sa sústredili na tímové povinnosti a odovzdávali pre nás stopercentne oduševnený výkon,“ povedal López.

Priznal, že sa rozhodol prestať bojovať v bitke, ktorá bola takmer stratená. Ľútosť vyjadril aj smerom k fanúšikom, sponzorom a organizátorom Vuelty.

Ako píše Cyclingnews, kolumbijský denník El Espectador priniesol pohľad Lópezovho trénera a svokra Rafaela Aceveda.

Taliansko Cyklistika Giro 12. Etapa Čítajte viac Všetko sa nedá zladiť s cyklistikou. Írsky veterán končí

Podľa neho sa López pri telefonáte s manželkou Nathou zosypal pri vedomí, že mu ušlo potenciálne prvé pódium v celkovom poradí pretekov Grand Tour.

K situácii mal prispieť manažér Movistaru Eusebio Unzué, ktorý pri rozhodujúcom medzičase kričal z auta na Lópeza, aby nestíhal skupinu, v ktorej bol aj jeho kolega Enric Mas.

Španiel je pred nedeľnou záverečnou etapou, ktorou je individuálna časovka, na celkovom druhom mieste so stratou 2:38 min na lídra Primoža Rogliča.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan v najdlhšej etape zaostal. Jeho konkurent vytrel zrak všetkým

"Moja dcéra mu (Lópezovi po odstúpení, pozn.) zavolala na číslo kondičného kouča, ktorý bol s trénerom v aute.

Povedala, že zúfalo plakal, keď vedel, že po troch týždňoch svoj pódiový cieľ nesplní," uviedol Acevedo.

López sa vraj držal kolesa Egana Bernala (Ineos Grenadiers), ktorý sa do elitného úniku neprebojoval.

Podľa Aceveda bol incident s Unzuém dôvodom, prečo jeho zať odstúpil z Vuelty:

„Myslím si, že mal nohy na to, aby šiel ďalej, ale, bohužiaľ, nebol na tom správnom kolese. Ak mu šéf povie, aby niečo neurobil, tak na to reagoval takto – odstúpením. Povedal, že ak ho nechcú na stupňoch víťazov, nechcú ho ani v pretekoch.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Vuelta #Miguel Ángel López