Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov životný súper sa veľmi trápi a má jediné vysvetlenie: Vakcína!

Belgičan Greg van Avermaet. Meno, ktoré mnohým Slovákom kole oči. Nieže by im niekedy nejako ublížil, no bol to on, kto Petrovi Saganovi dokázal pripraviť krušné chvíle.

02.09.2021 12:16
Greg van Avermaet Foto: ,
Greg van Avermaet.
debata (37)

Skvelý cyklista sa však teraz trápi. Na bicykli mu to vôbec nejde, medzi najlepšími ho spravidla neuvidíte. Na pretekoch v Beneluxe, kde štartuje aj 31-ročný Slovák, prezradil, čo ho škrie.

„Moje telo bojuje s neznámym nepriateľom. Môže to byť vakcína. Výsledky krvných testov vôbec nie sú dobré,“ prezradil médiám rodák z Lokerenu.

Tridsaťšesťročný pretekár dostal dve dávky vakcíny od firmy Pfizer. „Spím dobre, trénuje sa mi dobre, cítim sa dobre, ale chýbajú mi tri percentá výkonu,“ zamyslel sa.

O svoje pocity sa podelil v časovke, v ktorej šiel na svoj limit, ale aj tak to nestačilo na dobré umiestnenie.

„Za normálnych okolností by som skončil v najlepšej dvadsiatke,“ vyhlásil. On sa však nezmestil ani do najlepšej stovky a na jedenástich kilometroch stratil na víťaza Steffana Bisseggera minútu a pol.

Sagan Tour Čítajte viac Vyhral hromadný dojazd balíka. Sagan sa znova predviedol

„Viem, že niečo nie je dobre, domnievam sa, že tu neprebehol dostatočný výskum ohľadne vplyvu vakcín na telá profesionálnych športovcov. V najbližších dňoch pôjdem za doktorom a ak mi povie, že si mám dať prestávku, tak to urobím,“ povedal víťaz Paríž-Roubaix zo sezóny 2017 s tým, že za týchto okolností nemá význam rozprávať sa o nadchádzajúcom svetovom šampionáte doma v Belgicku.

Van Avermaet nie je prvým pretekárom v profi pelotóne, ktorý má podozrenie, že vakcína nepriaznivo ovplyvňuje výkon jazdcov. Pred pár mesiacmi sa posťažoval ďalší veterán – Dán Jakob Fuglsang.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #greg van avermaet