Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reakciou na historický triumf pobavil. Sagan sa vracia po dres, ktorý nenosil

Od jedného z mnohých pozoruhodných úspechov Petra Sagana ubehlo takmer päť rokov. V nedeľu 18. septembra 2016 si vybojoval titul majstra Európy.

26.08.2021 09:05
Sagan ME  2016 Plumelec Foto:
Peter Sagan oslavuje zisk titulu európskeho šampióna na ME 2016 v Plumelci.
debata (2)

Vo francúzskom Plumelci ovládol šprintérsku koncovku pretekov s hromadným štartom.

Stal sa prvým cyklistom v kategórii elite, ktorému sa to podarilo. Predtým mali totiž kontinentálny šampionát na ceste len jazdci do 23 rokov a juniori.

„Minulý rok majstrovstvá Európy neboli?“ reagoval s úsmevom v cieli vtedajší úradujúci majster sveta (o mesiac prvýkrát tento titul obhájil).

V nedeľu 12. septembra sa opäť predstaví na ME, tentoraz v talianskom Trentine. Na ich štart sa postaví po troch rokoch.

V drese pre európskeho šampióna nesúťažil, keďže bol držiteľom dúhového.

"Od roku 2016 sa majstrovstvá Európy nepochybne zaznamenali veľký progres.

Neviem, do akej miery k tomu prispelo moje víťazstvo, ale som rád, že som k tomu mohol pridať aspoň malú časť," uviedol Sagan pre portál Cyclingnews.com.

Peter Sagan, Giro d'Italia Čítajte viac Lákadlo pre francúzskych fanúšikov. Sagan pred MS mení program

„Čo sa týka tohtoročného podujatia, som si istý, že bude mať špičkovú úroveň, ktorá zaručí vzrušujúce preteky,“ doplnil žilinský rodák, ktorý sa vracia do súťažného diania prvýkrát po odstúpení z Tour de France pre zranenie kolena.

Podrobil sa aj chirurgickému zákroku a vynechal olympiádu v Tokiu.

„Moje zotavenie je na dobrej ceste. Intenzívne trénujem, aby som sa dostal späť na najlepšiu možnú úroveň,“ uviedol. Na sociálnych sieťach zverejnil aj video z tréningu:

Podľa zahraničných portálov by mu mohol profil 179-kilometrovej trate ME sedieť. On však upozorňuje, že to nebude jednoduchá úloha.

„V pretekoch, akými sú majstrovstvá Európy, existuje veľa faktorov, ktoré ich môžu ovplyvniť. Takmer všetky sú mimo našej kontroly,“ zamyslel sa.

Tadej Pogačar, Peter Sagan Čítajte viac Milióny v pelotóne. Sagana zosadil z trónu mladík s kontraktom snov

„Kvôli tomu je nemožné predpovedať, ako to bude vyzerať. Jediné, čím som si istý, je to, že zo seba vydám maximum a pokúsim sa dosiahnuť čo najlepší výsledok,“ vyhlásil.

Zo zvučných mien figuruje na štartovej listine aj víťaz Tour de France a bronzový z Tokia Slovinec Tadej Pogačar, víťaz Okolo Flámska Kasper Asgreen a belgický supertalent Remco Evenepoel.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan ohromil ďalším videom z terénu. Promuje ho už aj po francúzsky

Po európskom šampionáte sa Sagan prvýkrát v kariére zúčastní na Okolo Slovenska (15. – 19. septembra), odtiaľ vycestuje na MS do Belgicka (26. septembra) a v úvode októbra by nemal chýbať na štarte monumentu Paríž – Roubaix (3. októbra).

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #ME v cyklistike