Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milióny v pelotóne. Sagana zosadil z trónu mladík s kontraktom snov

Dvojnásobný a úradujúci víťaz Tour de France Tadej Pogačar sa podľa zahraničných médií stal najlepšie zarábajúcim cyklistom v profesionálnom pelotóne.

19.08.2021 07:04
Tadej Pogačar, Peter Sagan Foto:
Tadej Pogačar a Peter Sagan na Tour de Tour de France 2020.
debata (3)

Môže za to jeho nová zmluva s tímom UAE Emirates. Svoje eso si poistil do konca sezóny 2027.

Ako píše denník La Gazzetta dello Sport, ročný plat čoskoro 23-ročného Slovinca je šesť miliónov eur. Kontrakt mu tak počas celej dĺžky jeho trvania – bez potenciálnych bonusov – vynesie dovedna 36 miliónov.

Francúzsko šport cyklistika TdF 21. etapa záver Čítajte viac Saganov exrival o podozreniach z podvodu: Pogačar si musí niečo uvedomiť

"Podpísal som jednu z najdlhších zmlúv v histórii profesionálnej cyklistiky. Som rád, že som sa tu mohol zaviazať do budúcnosti.

Cítim sa tu ako doma. Nenašiel som v tomto tíme iba spolujazdcov, ale aj priateľov. Teším sa, čo prinesú budúce roky," uviedol koncom júla po potvrdení podpisu.

Tadej Pogačar Čítajte viac Aký je šampión Pogačar? Milý chlapec z dobrej rodiny, čo nerobí skratky

Do stajne zo Spojených arabských emirátov prišiel pred dvoma rokmi a išlo o jeho tretie predĺženie kontraktu.

Ako pripomína Cyclingnews.com, táto zmluva ho vyšvihla na čelo rebríčka najlepšie zarábajúcich cyklistov.

Podľa tohto zdroja si jeho doterajší líder Peter Sagan prišiel ročne na 5,5 milióna eur (L'Equipe informoval o piatich miliónoch).

Hviezdny Slovák nedávno potvrdil odchod z nemeckého zoskupenia Bora-Hansgrohe a od nového ročníka sa predstaví vo farbách francúzskeho tímu TotalEnergies. Kontrakt platí pre roky 2022 a 2023.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan ohromil ďalším videom z terénu. Promuje ho už aj po francúzsky

Na druhom mieste figuroval s platom 4,5 milióna eur štvornásobný šampión Tour de France Chris Froome z tímu Israel Start-Up Nation. Brit by sa mal v polovici septembra predstaviť aj na podujatí Okolo Slovenska.

Pogačar, držiteľ žltého, bieleho aj bodkovaného dresu z tohtoročnej Tour, víťaz monumentu Liège-Bastogne-Liège a bronzový medailista z tokijskej olympiády sa rozhodol vynechať Vueltu a sústredí sa na majstrovstvá sveta vo Flámsku na konci septembra.

„Po skvelých týždňoch som späť na bicykli,“ hlásil rodák z Komendy pred dvoma týždňami. Zavŕši vydarenú sezónu ziskom dúhového dresu?

Chris Froome, Peter Sagan Čítajte viac Zvučné mená potvrdené! Na Okolo Slovenska príde Sagan aj Froome
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tadej Pogačar