Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poriadny balík. Najviac zarobil Cavendish, Sagan medzi najbohatšími chýba

Tour de France 2021 sa blíži do svojho finále. Záverečných päť etáp poriadne preverí schopnosti elitných cyklistov a vyžmýka z nich posledné zbytky síl.

14.07.2021 09:59
France Cycling Tour de France Cavendish Foto: ,
Mark Cavendish víťazí v 6. etape TdF 2021.
debata (3)

Viacerí si na starej dáme užili víťazné chvíle či hviezdne momenty. Premietlo sa to aj do tabuľky zárobkov, ktorú zhrnul portál Cycling News. Ten zverejnil tabuľku dvadsiatky najlepšie zarábajúcich jazdcov na tohtoročnej Tour.

Chýba v nej Peter Sagan, ktorý z najprestížnejších pretekov odstúpil kvôli zraneniu kolena a navyše sa ani raz neprebojoval k víťazstvu či na pódium.

Peter Sagan Čítajte viac "Oklamal" rozhodcov i trénera, vyhral na sestrinom bicykli. Sagan je držka

K najväčšiemu balíku zatiaľ prišiel Mark Cavendish, ktorý zarobil viac ako 50-tisíc eur. Tridsaťšesťročný Brit a líder bodovacej súťaže po utorňajšej 16. etape, si zarobil najmä vďaka štyrom etapovým víťazstvám.

Za každé z nich získal jedenásťtisíc eur, za každý deň v zelenom drese má zasa 300 eur k dobru. Šprintéri tiež berú 1500 eur za výhru na rýchlostnej prémii, druhý má tisícku, tretí zarobí päťsto.

Navyše, ak by sa Cavendishovi podarilo zostať v drese lídra bodovacej súťaže aj v Paríži, získal by ďalších 25-tisíc.

Celkovo druhým v zárobkoch je Tadej Pogačar (34-tisíc eur), tretí je Wout Van Aert (24-tisíc). Julian Alaphilippe je šiesty (19-tisíc), Mathieu van der Poel hneď za ním (takmer 19-tisíc).

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Elitnú dvadsiatku uzatvára Mattia Cattaneo, ktorý ako jediný z najlepších neprekročil desaťtisícovú hranicu (9820 eur).

Medzi tímami najviac „ryžujú“ Deceuninck-QuickStep (viac ako 91-tisíc), Bahrain Victorious (cez 90-tisíc) a Jumbo-Visma (63-tisíc). Saganova Bora-Hansgrohe má na konte 48-tisíc eur a je piata.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Mark Cavendish #Tadej Pogačar