Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Antibiotiká nezabrali, Sagan musel pred olympiádou na operáciu

Po minulotýždňovom odstúpení slovenského cyklistu Petra Sagana (Bora-Hansgrohe) z prestížnych pretekov Tour de France podstúpil 31-ročný menší chirurgický zákrok v oblasti zraneného kolena. Trojnásobný svetový šampión o tom informoval na sociálnych sieťach.

12.07.2021 16:06
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan pred štartom etapy z Brestu do Landerneau.
debata (10)

Peter Sagan sa zranil pri páde v 3. etape podujatia, keď v záverečnom špurte doplatil na kolíziu s Calebom Ewanom.

„Reťaz mi v kolene urobila hlbokú ranu, ktorú sa lekári snažili čo najviac vyčistiť, aby zabránili vzniku infekcie. Po niekoľkých dňoch sa však v kolene vyvinul zápal, infekcii nezabránila ani liečba antibiotikami,“ ozrejmil Peter Sagan a doplnil:

„Jedinou možnosťou bolo opustiť Tour de France a nechať si to chirurgicky vyčistiť. Našťastie šlo len o povrchovú infekciu a kolenný kĺb nebol poškodený.“

Peter Sagan by mal Slovensko reprezentovať na OH v japonskom Tokiu v pretekoch jednotlivcov s hromadným štartom. „Momentálne sa cítim dobre a o pár dní budem môcť opäť trénovať. Ak všetko dobre dopadne, už čoskoro som späť na bicykli,“ doplnil sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France.

Zatiaľ však nie je známe, či zákrok ovplyvní jeho štart pod piatimi kruhmi. „Vedeli sme, že pôjde na takýto zákrok, no o tom, či to bude mať vplyv na jeho účasť v Tokiu zatiaľ nevieme. Musíme počkať na oficiálnu lekársku správu, ktorá by mala byť v utorok. Ja dúfam, že sa zúčastní, ak nie pôjde náhradník,“ uviedol pre TASR prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Privara.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2021