Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Armstrong si rýpol do Sagana: A nechce si vziať aj tenisového trénera?

Téma odchodu Petra Sagana z Tour de France rezonuje, jeho pravdepodobný exit z Bory ešte viac.

09.07.2021 06:10
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan počas časovky na Tour de France 2021.
debata (59)

Priestor mu pravidelne vo svojej relácii The Move venuje aj legendárny Lance Amrstrong, ktorý spolu s Georgeom Hincapiem hodnotí dianie na Tour de France.

Po štvrtkovej 12. etape sa bývalí americkí cyklisti venovali predovšetkým famóznemu útoku Bory. Ale prišlo aj na Sagana, o ktorom sa domnievajú, že ho od odchodu z nemeckého tímu delí už iba podpis s tým novým. V zákulisí sa špekuluje predovšetkým o Francúzoch z Total Direct Energie.

Na margo toho sa Armstrong opýtal, či si slovenský Tourminátor plánuje so sebou vziať aj celý ansámbl. Ako je známe, Sagan má v rámci Bory vytvorený svoj tím, ktorý tvoria okrem jeho brata Juraja, spolujazdcov Daniela Ossa a Macieja Bodnara aj mechanici, fyzioterapeut, tlačový hovorca. „A tiež hospitality manažér. To vážne? Ja som takého nemal,“ uškŕňal sa Armstrong.

Túto pozíciu v Bore obsadzuje Michael Kolář, ktorý má na starosti VIP program.

Arsmtrong s Hincapiem zašli ešte ďalej a pýtali sa, či si 31-ročný rodák zo Žiliny nechce so sebou vziať aj tenisového trénera, nebodaj správcu trávnatých dvorcov.

Francúzsko Cyklistika TdF Tímy Predstavenie Čítajte viac Sagan odstúpil z Tour, nemôže ohnúť nohu. V Tokiu chce byť vo forme

Saganov tím ľudí, ktorými sa obklopuje, sa ukazuje pri podpise novej zmluvy ako problém. Máloktorá nová stajňa si môže dovoliť prijať naraz taký veľký počet ľudí. Niektorí zasa ani nechcú. Napríklad Saganov prestup do Quick-Stepu na tom stroskotal. Šéf belgického tímu Patrick Lefevere si totiž neželá mať v rámci svojho tímu ešte ďalšiu bunku.

Podľa posledných informácií je toto všetko schopný splniť Saganovi TotalEnergies. Do francúzskeho tímu vraj už mieri aj výrobca bicyklov značky Specialized, s ktorou má líder Bory podpísanú dlhoročnú zmluvu.

Francúzsky tím nie je zatiaľ súčasťou elity, je to prokontinentálny tím, ktorý chce svoju úroveň pozdvihnúť. Ako kedysi Bora. Napriek tomu, že nepatrí medzi tímy World Tour je pravidelným účastníkom Tour de France.

Do 1. augusta je však zakázané verejne rozprávať o prestupoch, tobôž ich oznamovať. Sagan už potvrdil, že túto zásadu dodrží.

Lance Armstrong je bývalý americký cyklista. Jeden z najslávnejších športovcov všetkých čias. Žiaľ, aj neslávne slávnym. V minulosti vyhral sedem ročníkov Tour de France. Po priznaní, že užíval doping, mu všetky tituly spätne odobrali.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Total Direct Energie