Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan odstúpil z Tour, nemôže ohnúť nohu. V Tokiu chce byť vo forme

Peter Sagan odstúpil z Tour de France. Jazdec tímu Bora-Hansgrohe nenastúpil do štvrtkovej 12. etapy pre zhoršujúce sa zranenie kolena, ktoré utrpel po páde v závere 3. etapy po kolízii s Calebom Ewanom.

08.07.2021 13:23 , aktualizované: 15:30
Francúzsko Cyklistika TdF Tímy Predstavenie Foto: ,
Peter Sagan máva divákom v Breste počas predstavenia tímov na Tour de France.
debata (30)

Stav slovenského cyklistu sa zlepšoval, no koleno sa mu zase „ozvalo“ v stredajšej 11. etape.

"Nie je pekné, že musím skončiť. Po mojom páde to vyzeralo tak, že sa to postupne zlepšuje, no o dva dni neskôr som si to isté koleno udrel pri šprinte o riadidlá a opuchlo mi.

Nemôžem ohnúť nohu," uviedol Sagan podľa cyclingnews.com.

V tohtosezónnej edícii TdF si Peter Sagan nepripísal etapový triumf a ani nestál na pódiu.

V bodovacej súťaži o zelený dres bol jej sedemnásobný víťaz po strede až deviaty so 123-bodovým mankom na lídra Brita Marka Cavendisha (Deceuninck – Quick Step).

V celkovej klasifikácii patrilo Saganovi priebežne 109. miesto so stratou 2:00:43 h na vedúceho muža poradia Tadeja Pogačara (UAE Emirates) zo Slovinska.

Tour de France Čítajte viac Opäť sa ozvala bolesť kolena. Ledva som to došiel, priznal Sagan

„Nemôžem s tým robiť nič iné, ako dopriať tomu odpočinok. Čo sa dá robiť, keď nemôžem ohnúť nohu? Nemá zmysel pokračovať,“ pokračoval Žilinčan.

Na svojej desiatej účasti na Tour de France iba po druhý raz nedočká parížskeho cieľa.

Prvýkrát sa to stalo v roku 2017, keď bol kontroverzne a v konečnom dôsledku neprávom diskvalifikovaný po šprintérskej koncovke jednej z etáp.

Tour online 12 etapa Čítajte viac Polittov triumf po úniku sme sledovali ONLINE

Pre zranenie aktuálne odstúpil z TdF vôbec po prvý raz. Sagan sa od svojej premiéry v roku 2012 dočkal rekordných siedmich víťazstiev v bodovacej súťaži, čím sa nezmazateľne zapísal do histórie najslávnejších etapových pretekov.

Zelený dres nezískal len v spomenutom roku 2017, tiež vlani, keď ho zdolal jeho niekdajší tímový kolega Ír Sam Bennett a v aktuálnej edícii pretekov, keď končí predčasne pre zranenie.

Na tohtoročnej Tour prišlo už v úvodnom týždni k množstvu pádov a po zraneniach i pre prísne časové limity sa na štart 12. etapy postavilo už len 155 zo 184 cyklistov.

Bora prišla zatiaľ len o Sagana.

Mark Cavendish Čítajte viac V Merckxovom mene Cavendisha zastavím, vraví Van Aert. Legenda kritizuje exlídra

"Mrzí ma, že musím odstúpiť, ale je to ako to je, v tomto stave nemôžem pretekať.

Je to sklamanie aj pre môj tím, pretože nasledujúce dve etapy s bočným vetrom budú veľmi dôležité aj pre celkové poradie a ja tu nebudem pre Wilca Keldermana.

Nie je pekné odstúpiť z Tour de France a nie som na to zvyknutý," povedal.

Francúzsko Cyklistika TdF 2. etapa Čítajte viac Keby mali Francúzi hviezdu ako Sagan, nemenili by sa pravidlá

Sagana teraz čaká odpočinok, no už 24. júla by sa mal spolu s bratom Jurajom predstaviť v pretekoch s hromadným štartom na olympijských hrách v Tokiu:

„Teraz je najdôležitejšie si odpočinúť a uzdraviť si koleno. Blíži sa olympiáda a chcem na ňu byť čo najlepšie pripravený.“

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Lekár: Otvorila sa mu rana

"Peter sa najprv zranil v 3. etape, kde si udrel koleno a bok. Prevodník mu trafil jabĺčko a už vtedy sme sa obávali, či bude môcť pokračovať.

Zvládli sme to a dostali sme Petra cez ďalšie etapy. Nanešťastie, v 10. si opäť udrel rovnaké koleno a znovu sa mu otvorila rana. Vytvoril sa zápal a preto musel odstúpiť.

Momentálne dostáva všetku potrebnú liečbu vrátane antibiotík a v nasledujúcich dňoch uvidíme, ako na ňu zareaguje," povedal pre oficiálnu stránku Bory tímový lekár Christopher Edler.

Pád Petra Sagana v 3. etape Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Pád Petra Sagana v tretej etape Tour de France,...
30 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan