Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ewan na Tour skončil, Sagan dopadol lepšie. Jeho reakcia hovorí za všetko

Zdravie je najdôležitejšie. A hoci Peter Sagan po pretekoch poriadne zúril, pri hrozivo vyzerajúcom páde v 3. etape Tour de France ho, našťastie, obišli vážnejšie zranenia.

28.06.2021 19:10 , aktualizované: 19:52
debata (7)

„Peter má modriny a tržnú ranu na boku. Mal by byť pripravený na štart utorkovej štvrtej etapy,“ informoval Saganov tím Bora-Hansgrohe na twitteri.

Sagan to mal v tretej etape výborne rozbehnuté. V závere sa držal medzi najlepšími spoločne s Calebom Ewanom.

Austrálsky cyklista však stratil kontrolu nad svojim bicyklom a „zostrelil“ Sagana. Kým Slovák sa pozbieral a prišiel do cieľa, Ewan zostal ležať na ceste.

Hviezda tímu Lotto-Soudal nebude pokračovať v tohtoročnej Tour, zlomila si kľúčnu kosť.

Pád Petra Sagana v 3. etape Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Pád Petra Sagana v tretej etape Tour de France,...

Tridsaťjedenročný Žilinčan je určite rád, že sa vyhol vážnejšiemu zraneniu pri páde v rýchlosti okolo 60 kilometrov za hodinu.

Tourminátora však viac mrzelo, že namiesto útoku na etapový triumf či zmazanie manka na zelený dres, prišiel do cieľa až ako 80. v poradí a s takmer minútovou stratou.

Jeho reakcia hovorí za všetko…

"Očakávali sme nervóznu a napätú etapu, ale to, čo sa začalo diať najmä po rýchlostnej prémii, bolo absolútne hektické. Cítil som sa dobre, chalani a najmä Nils Politt odviedli fantastickú prácu, keď ma udržali v bezpečí a doviedli ma až do špurtu.

V cieľovom úseku som bol na veľmi dobrom mieste, pripravený zabojovať o etapu, ale bohužiaľ som spadol spolu s Calebom Ewanom.

Podarilo sa mi rýchlo dostať späť na bicykel a prejsť cez cieľovú čiaru. Samozrejme to nebolo to, čo som dnes chcel. Dúfam, že všetci jazdci, ktorí sa ocitli na zemi, sú v poriadku a bez vážnych následkov," reagoval Sagan na facebooku.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Caleb Ewan #Tour de France 2021