Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan pobavil pri otázke na jeho zdravotný stav. Experti očakávajú jeho útok

V prvej etape spadol a v nervóznom i doráňanom pelotóne došiel do cieľa s mankom. V druhej znova nebojoval o popredné priečky. Dnes môže Peter Sagan reagovať na nevydarený prvý víkend Tour de France 2021.

28.06.2021 06:51
Francúzsko Cyklistika TdF Tímy Predstavenie Foto: ,
Peter Sagan máva divákom v Breste počas predstavenia tímov na Tour de France.
debata (2)

Tohtoročná Stará dáma sa začala katastrofálne. Kvôli ľudskej hlúposti skončilo v nemocnici a v pretekoch predčasne viacero cyklistov.

Spadol aj Sagan, ktorý prišiel v prvej etape do cieľa s trojminutovým mankom. Jeho marketingový manažér Gabriele Uboldi vyhlásil, že slovenský cyklista zamieril hneď po dojazde k lekárovi.

„Povedal to? Trochu preháňal,“ smial sa Sagan pred kamerou RTVS. „Veľa ľudí spadlo, celý deň bol nervózny. Taká je Tour. Záver etapy bol pre mňa náročný, už som len tak došiel,“ doplnil Sagan.

Nie najlepší výkon chcel napraviť v nedeľu, ale stratil ešte o dve minúty viac a znova bol v poli porazených.

„Bola to ťažká etapa a očakával som pre seba lepší výsledok. Nešlo to tak, ako by som si želal, ale takto to dopadlo,“ hodnotil Sagan.

Dnes je na programe prvá z osmičky rovinatých etáp. Sagan by v nej rád ukázal silné nohy znížil 48 bodové manko v bodovacej súťaži na lídra Juliana Alaphilippa.

„Máme šprintérsku etapu a chceme využiť svoje šance. Tour de France je dlhá a ťažká, pôjdeme deň po dni,“ doplnil Sagan.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Viaceré popredné cyklistické denníky či portály zhrnuli víkendové dianie. Vybrali víťazov i porazených, najlepšie momenty, zaujímavé obraty.

Všetky sa zhodli na dvoch veciach – katastrofálnom čine ženy, ktorej kartónový pozdrav zhodil väčšinu pelotónu a na Mathieuovi Van der Poelovi, ktorý sa v nedeľňajšom záverečnom stúpaní v Mur-de-Bretagne nedal konkurencii šancu.

„Fantastický a nemilosrdný výkon Van der Poela,“ napísala Sporza. „Neúnavný bojovník,“ pridalo sa velonews.com.

Cycling Weekly sa pozrel zasa na to, ako to vyzerá v boji o zelený dres. Favoritov na jeho zisk našiel hneď niekoľko. Nechýba medzi nimi ani zatiaľ nevýrazný Sagan.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan a zelený dres? Nevidím nikoho, kto by mu ho mal vziať

"Nikto neočakáva veľké veci od Marka Cavendisha. Niekoľkokrát zdvihol cyklistickým fanúšikom obočie Caleb Ewan. Zdá sa, že tento rok sa vydal po inej ceste. Rád by vyhral etapu na všetkých troch Grand Tour sezóny.

Dnešná rovinatá etapa so štartom v Loriente veľa napovie o rozložení síl. V bitke o výhru by nemali chýbať Arnaud Démare, Michael Matthews, Jasper Philipsen a samozrejme – Sagan.

Dá sa očakávať ich súboj o prvenstvo. Všetci chcú body a to je skvelý signál, že sa bude na čo pozerať," napísal Cycling Weekly.

Aj zo slovenského pohľadu?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Mathieu Van der Poel #Tour de France 2021