Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojí sa Bennett zlyhania? Šéf tímu spochybnil vážnosť jeho zranenia

Ako sme informovali v pondelok popoludní, premožiteľ Petra Sagana na minuloročnej Tour de France zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže neobháji.

22.06.2021 00:00
Francúzsko šport cyklistika Tour de France 17.... Foto: ,
Sam Bennett (Deceuninck–Quick-Step) v zelenom drese vedúceho pretekára v bodovacej súťaži na Tour de France 2020.
debata (4)

Aj keď podľa pôvodných správ zahraničných médií Sam Bennett v nominácii tímu Deceuninck-QuickStep nemal chýbať, v oficiálnej zostave sa namiesto neho objavil Mark Cavendish.

Tridsaťšesťročný veterán nahradil o šesť rokov mladšieho Íra, ktorý sa nezotavil zo zranenia kolena.

„Pred pár týždňami som utrpel zranenie na tréningu. Hoci nebolo vážne, ovplyvnilo môj tréningový proces. Tour si vyžaduje jazdca v stopercentnej forme a v tej nie som. Chalanom budem držať palce, nech sa im počas troch týždňov darí,“ uviedol Bennett pre stránku tímu.

Šéf QuickStepu Patrick Lefevere krátko po zverejnení nominácie pre belgické médiá spochybnil závažnosť Bennetovho zranenia.

Saganov bývalý spolujazdec z tímu Bora-Hansgrohe si počas tréningu narazil koleno, čo mu zmarilo štart na generálke na Tour, pretekoch Okolo Belgicka. V ich záverečnej etape zažiaril víťazstvom Cavendish:

Predpokladalo sa, že šprintérskou jednotkou bude Bennett, čo nepopieral ani Cavendish. Napokon je situácia odlišná.

Z Lefeverových slov pre belgickú Sporzu cítiť rozčarovanie.

„Nemôžem dokázať, že nemá bolesti v kolene, ale začínam si čoraz viac myslieť, že je to skôr strach zo zlyhania ako len bolesť,“ povedal na adresu pretekára, ktorý po sezóne opustí tím.

Na otázku, či rozhodnutie neštartovať na Tour má niečo spoločné s Bennettovým odchodom, Lefevere odpovedal: „Ak je to tak, vypovedalo by to o ňom veľa po tom všetkom, čo som preňho urobil.“

Sam Bennett, Primož Roglič Čítajte viac Návrat do Bory? Bennett odchádza, prekvapil šéf QuickStepu. Odtajnil aj dôvod

Belgičan veril, že Bennett je na dobrej ceste pripraviť sa na Tour. Spomenul Írovu zvláštnu komunikáciu vo vnútri stajne.

„Ukázalo sa, že nám povedal všetko, len nie pravdu. Trom ľuďom v tíme povedal tri rôzne veci. Takto to nemá vyzerať,“ cituje Lefevera Het Laatste Nieuws.

Bennett mal podľa neho v nedeľu večer letieť do Belgicka, no napokon mu v tom rozličné okolnosti zabránili. „Nie som prirodzene podozrievavý človek, ale kladiem si otázky,“ zamyslel sa Lefevere.

Francúzsko Cyklistika QuickStep Cavendish Čítajte viac Vynútená zmena v QuickStepe. Bennetta nahradí Cavendish

Tím po zranení Bennetta požiadal, aby si oddýchol.

"Vysvitlo, že za naším chrbtom išiel k fyzioterapeutovi do Monaka, ktorý mu povedal, že by mohol lepšie trénovať. Nejaký zázračný muž.

Je škoda, že tridsaťročný chlap sa neodváži povedať pravdu. Ak nerátame Juliana Alaphilippa, celý tím sme vybudovali okolo neho. Jeho miesto tak zaujme Cavendish," dodal.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

"Očakávania v prípade Marka Cavendisha nie sú veľké. Už nemá 30 rokov. Teší ho to, je taký nervózny, ako keby išiel svoje prvé preteky v juniorskej kategórii.

Ak nevyhrá, všetci to budú považovať za normálne. Ak vyhrá, všetci ho posadia na trón," myslí si Belgičan o cyklistovi, ktorý patrí medzi najúspešnejších špurtérov v histórii Tour.

Vyhral na nej 30 etáp, viac má na konte len legendárny Eddy Merckx (34).

Tour odštartuje už túto v sobotu, Peter Sagan sa po zisku siedmeho slovenského titulu vyjadril aj k najslávnejším a najsledovanejším pretekom na svete:

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Mark Cavendish #Sam Bennett #Tour de France 2020