Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan dostal pokutu i trest. Takto sa šampión nespráva, vypočul si

Petra Sagana po 18. etape Gira potrestala jury odobratím 50 bodov z UCI rebríčka a pokutou 1000 švajčiarskych frankov (necelých 914 eur) za "vyrušovanie/zastrašovanie, nevhodné správanie voči ostatným jazdcom".

27.05.2021 21:32
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (35)

Informoval o tom web cyclingnews.com s tým, že Sagan neprišiel o body v boji o cyklámenový dres. Na jeho zisk mu stačí prísť do cieľa v Miláne.

Sagan Giro Čítajte viac Premiérovo fialový. Nestarnúci Sagan naháňa legendy

Slovák podľa portálu La Flamme Rouge blokoval niekoľkých jazdcov, ktorí sa chceli pridať do úniku. Ten sa odtrhol od hlavného balíka približne po 40. kilometri.

Saganova Bora a Ineos, ktorý pracoval pre Egana Bernala, sa snažili ostatné úniky pokryť. Podľa rozhodcov to Slovák so svojím snažením prehnal.

Jeho taktika sa nepáčila aj niektorým fanúšikom.

„Takto sa pravý šampión nespráva. Jury mu mala odobrať aj body v súťaži o cyklámenový dres. Nabudúce by si podobné ťahy už rozmyslel,“ znela jedna z početných reakcií na sociálnych sieťach.

Iní zase využili jeho „zastrašovanie“ na satirické obrázky. Tu je jeden z nich s popiskom: Sagan, keď sa niekto snaží pripojiť do úniku:

Do konca podujatia zostávajú dve horské etapy a časovka. Dnešnú alpskú previerku s finišom na Alpe di Mera budeme sledovať online .

Sagan má na čele bodovačky náskok 22 bodov, druhý je domáci Davide Cimolai z tímu Israel Start-Up Nation, tretí Fernando Gaviria. Kolumbijčan stráca 25 bodov.

Ak Slovák zvládne hory a príde do cieľa v Miláne, celkový triumf v bodovačke by mu nemal uniknúť.

odkaz
Peter Sagan, sezóna
35 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d'Italia