Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rana šprintérom. Sagan zasmečoval, sfialovel a napomenul novinárov

Rovnako ako vlani. Peter Sagan na pretekoch Giro d'Italia ovládol pondelkovú 10. etapu, keď využil piaty pokus v šprintérskej etape tohtoročnej edície slávnych cyklistických pretekov.

18.05.2021 07:34
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v cyklámenovom drese vedúceho pretekára Gira d'Italia po víťaznej 10. etape.
debata (4)

Hviezdny Slovák z tímu Bora-Hansgrohe sa dostal na čelo bodovacej súťaže o cyklámenový dres.

Na konte má 108 bodov a náskok 17 bodov pred Fernandom Gaviriom (UAE Team Emirates) a Davidom Cimolaiom (Israel Start-Up Nation), cyklistami, ktorí v pondelok skončili na druhom, resp. treťom mieste.

Žilinčan má na konte už 117 triumfov v profipelotóne na ceste a aktuálne tri v sezóne 2021.

"V tento náročný deň všetci v našom tíme vydali zo seba to najlepšie. Podarilo sa nám nechať za sebou niekoľko čistokrvných šprintérov, ale pár ich ešte zostalo vpredu do záveru etapy.

Keď sa celý deň jazdí vo vysokom tempe, je to na konci pre mňa jednoduchšie. Ak je však prvých 150 km jednoduchších, je pre mňa náročnejšie zdolať v závere typických šprintérov, ak sa boj o víťazstvo zúži na posledných 30 km.

Giro d’Italia 2021 v obrazoch Fotogaléria - 58 fotiek Všetky fotky
Egan Bernal v ružovom drese pre celkového lídra...

Cyklámenový dres mám prvýkrát na sebe, ale Giro je ešte dlhé. Sme len v jeho polovici," uviedol Peter Sagan na tímovom webe bora-hansgrohe.com.

Upozornil, že najťažšie etapy Gira ešte len prídu a v Bore to musia brať deň za dňom.

Na instagrame, kde ho sleduje vyše 1,8 milióna fanúšikov, poďakoval v samostatnom príspevku každému z kolegov.

V rozhovore na oficiálnom youtubovom kanáli Gira poslal odkaz fanúšikom aj v slovenčine.

Jeden z favoritov Elia Viviani (Cofidis, Solutions Crédits) záver pondelkovej etapy nezvládol a skončil až deviaty. Talianski novinári boli k domácemu jazdcovi opäť kritickí a Sagana sa pýtali na Vivianiho dlhší čas bez víťazstva.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

„Čo si myslíte vy? Elia je pri dojazdoch vždy vpredu, v stúpaniach sa drží dobre, možno len potrebuje kúsok šťastia ako každý. Elia bol dvakrát tretí, nemyslím si, že mu chýba veľa,“ uviedol Sagan pre Cyclingnews a následne sa obrátil na novinárov so slovami:

„Keď niekto nevyhrá, hneď vravíte, že skončil a nedarí sa mu. Niekedy by ste sa mali zamyslieť nad kritikou, ktorú píšete.“

Peter Sagan Čítajte viac Domácim sklapli čeľuste naprázdno. Skvelá Bora, ďakoval Sagan

Spomínaná stránka Saganom triumf nazvala efektným smečom po hviezdnej prihrávke tímu Bora-Hansgrohe.

Športový riaditeľ tímu Ján Valach web Bory opísal cestu za úspechom:

"Vedeli sme, že máme dnes šancu na víťazstvo. Bola to síce etapa pre šprintérov, ale odlišná od predchádzajúcich, lebo bola nezvyčajne krátka a navyše pred dňom voľna.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Bolo preto náročné kontrolovať jej priebeh. Naším prvým cieľom bolo zabezpečiť, aby unikla len malá skupinka pretekárov, čo sa aj stalo. Vedeli sme, že budeme musieť zapracovať na dostihnutí skupiny spolu s ostatnými šprintérskymi tímami. Štyri-päť družstiev sa na tom aj podieľalo.

Uvedomili sme si, že oni sa spoliehajú na to, že to bude v závere hromadný šprint. My sme skôr chceli urobiť to trochu náročnejšie, najmä v stúpaniach. Preto sme mali záujem ‚odpárať‘ pár šprintérov, aby do cieľa neprišla taká veľká skupina.

Podarilo sa nám to a má na tom zásluhu každý člen nášho tímu. Predviedli enormnú snahu, aby dostali Petra dopredu do záverečného kilometra. Ten potom ukázal skvelý šprint a dosiahli sme ako tím krásne víťazstvo."

V utorok čaká na pelotón Giro d'Italia prvý voľný deň.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d'Italia