Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

PREVIEW: Toto je príliš strmé. Zatne sa Sagan alebo sa bude šetriť?

Pozrite si, čo čaká na pelotón počas 6. etapy Giro d'Italia.

13.05.2021 07:00
Giro d´Italia 2021, 6. etapa Foto:
Giro d´Italia 2021, 6. etapa
debata (1)

Šiesta etapa na Giro d'Italia je o horách. Trasa medzi Grotte di Frasassi a Ascoli Piceno je dlhá 160 kilometrov a na jazdcov čaká 3 400 výškových metrov. Dosť, všakže?

Preteky majú štart blízko Grotte di Frasassi, jednom z najväčších krasových jaskynných systémov v Európe. Giro sa pomaly presúva na juh po zvlnenom teréne a prvé poriadne stúpanie sa objaví až tesne pred stredom etapy – Forca di Gualdo má 10,4 kilometra a priemerný sklon 7,4%.

Po krátkom zjazde, razantnom stúpaní a ďalšom krátkom klesaní sa trasa opäť zdvihne. Forca di Presta má 6,2 kilometra a priemer 3,7%.

V druuhej polovici etapy si cyklisti žiadnu rovinu neužijú, buď sa bude stúpať, alebo klesať. Z Forca di Presta sa pôjde dolu brehom prakticky 44 kilometrov.

Dnešné cieľové stúpanie bolo už v minulosti zaradené do itinerátu Giro d’Italia. V roku 2002 tu vyhral Julio Alberto Pérez Cuapio.

Portál ciclismointer­nacional.com naznačuje, že štvrtok má troch veľkých favoritov. Simona Yatesa, Egana Bernala, či Remca Evenepoela.

Čo to okrem iného znamená? Možno aj to, že toto nie je deň pre Petra Sagana. Najskôr zvesí nohy a povezie sa v grupete. Aby už zajtra, v siedmej etape, mohol opäť útočiť.

Šiesta etapa sa začína o 12.45 h a prvý pretekár v cieli sa očakáva okolo 17.15 h.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d´Italia 2021