Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gutová? Pre Petru súperka ako každá iná, vraví Pini

Trénoval Španielku Riendovú, stál na začiatku kariéry Lary Gutovej-Behramiovej a k dvom olympijským medailám priviedol Tinu Mazeovú.

11.05.2021 15:33
Kanada Lyžovanie alpské SP super-G Gutová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová.
debata (1)

Mauro Pini má teraz pred sebou novú výzvu. V sezóne, ktorej vrcholom bude olympiáda v Pekingu, povedie najlepšiu lyžiarku minulej sezóny – Petru Vlhovú.

V rozhovore pre švajčiarske rádio Radio3i opísal úvodné dni spolupráce.

Petra Vlhová Čítajte viac Ako to bolo s Magoniho koncom? Vlhová buchla po stole a vyhodila ho

„Prvé pocity sú veľmi pozitívne. Patrím medzi ľudí, ktorí veľmi dajú na prvý dojem. Vrátil som sa domov minulý týždeň s presvedčením, že som urobil správne rozhodnutie. Máme za sebou krátke sústredenie v Jasnej, zatiaľ ide všetko podľa plánu,“ uviedol Pini.

Mauro Pini, nový tréner Petry Vlhovej. Foto: Klansek Velej/Sportida / Sipa Press / Profimedia
Pini Vlhová tréner Mauro Pini, nový tréner Petry Vlhovej.

Skúsený Švajčiar si dal v uplynulých rokoch pauzu od trénovania, viedol lyžiarske stredisko v Airole. Spoluprácu s Vlhovou berie ako novú výzvu. Tvrdí, že „iba“ jednoročná zmluva ho netrápi.

""Na tango treba dvoch. Medzi nami sa ihneď utvorila harmónia a tá automaticky vytvára správnu energiu. Jednoročný kontrakt je v alpskom lyžovaní bežná prax. Počas jedného roka ukážete, či je spolupráca úspešná, a len potom môže pokračovať," reagoval Pini.

Pini Vlhová tréner Čítajte viac Vlhová už nie je dievča, ale zrelá žena. Nepotrebuje nad sebou bič

V národnom tíme Helvétov pracoval aj Larou Gutou-Behramiovou, terajšou rivalkou slovenskej hviezdy.

Gutová aj jeho zásluhou zaznamenala prvé medzinárodné úspechy, vrátane dvoch strieborných medailí na MS 2009 vo Val d'Isère. Pini tvrdí, že situácia sa odvtedy zmenila.

„S Larou sme spolupracovali už dávno, veď je to viac ako dekádu dozadu. Bola to skvelá skúsenosť, ale je už minulosťou. Na súťažnom poli bude pre Petru súperka ako každá iná,“ uzavrel švajčiarsky kouč.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Mauro Pini