Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan obstál v generálke na Giro so cťou. Thomas sa otriasol a má žltý dres

Britský cyklista Geraint Thomas sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Romandie. Líder tímu Ineos Grenadiers skončil v záverečnej časovke so štartom aj cieľom vo Fribourgu, zvlneným profilom a dĺžkou 16,2 km na treťom mieste s odstupom 17 sekúnd za víťazným Francúzom Rémim Cavagnom (Deceuninck - Quick Step).

02.05.2021 16:08 , aktualizované: 16:52
Geraint Thomas Foto: ,
Geraint Thomas počas záverečnej časovky na pretekoch Okolo Romandie.
debata (2)

Na svojho najväčšieho súpera a lídra priebežného poradia Kanaďana Michaela Woodsa (Israel Start-Up Nation) však získal 1:11 min.

Slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) skončil v časovke na 71. mieste s odstupom 2:16 min na víťaza. Celkovo patrí Saganovi 77. priečka a v bodovacej súťaži skončil štvrtý.

Staršieho zo Saganovcov Juraja klasifikovali v záverečnej jazde proti chronometru na 113. mieste (+3:47 min) a celkovo obsadil 117. priečku.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Tridsaťštyriročný Thomas si pripísal 23. víťazstvo v profikariére na ceste, ale prvé od nečakaného triumfu na Tour de France v roku 2018.

Na Okolo Romandie sa dosiaľ tešil len z víťazného prológu ešte pred 9 rokmi.

Sympatický Walesan sa rútil v ústrety celkovému víťazstvu už v sobotu, ale v záverečných metroch cieľového vyše 20 km dlhého stúpania kráľovskej etapy na vrchol Thyonu 2000 v boji o etapový triumf na klzkej ceste spadol a napokon zaostal o 21 sekúnd za etapovým víťazom Michaelom Woodsom.

Švajčiarsko Cyklistika Okolo Romandie 4.etapa Čítajte viac Sagana a spol. potrápilo počasie. Thomas vysvetľoval bizarný pád pred cieľom

Zmazanie manka 11 sekúnd v celkovom poradí na Woodsa však bola pre skúseného časovkára a vrchára hračka a napokon sa tešil z celkového triumfu na tomto prípravnom podujatí pred Giro d'Italia s náskokom 28 sekúnd pred tímovým kolegom Richiem Portem z Austrálie a 38 sekúnd pred Talianom Faustom Masnadom (Deceuninck – Quick Step).

Woods sa po časovke prepadol z prvej až na konečnú piatu priečku.

Aj pre Petra Sagana boli preteky Okolo Romandie prípravou na Giro d'Italia. Obstál v nej so cťou. Stal sa víťazom prvej etapy s cieľom v Martigny a v 3. etape v Estavayeri finišoval na treťom mieste.

Švajčiarsko cyklistika Okolo Romandie prológ P. Sagan Čítajte viac Záverečnú časovku v Romandii sme sledovali ONLINE

Chvíľu sa zdalo, že môže bojovať aj o víťazstvo v bodovacej súťaže. Napokon v nej obsadil štvrtú priečku,

"Možno sa toho v jeho živote aj v súkromí veľa udialo a v posledných rokoch už nie je taký dominantný. Nič sa však nemení na tom, že naďalej túži po víťazstvách.

Jeho šprintérsky triumf v etape v súboji s Colbrellim ma napĺňa pocitom hrdosti.

Stále je to veľký cyklista, s ktorým treba rátať," vyhlásil belgický cyklistický odborník José de Cauwer na adresu Sagana na webe Sporza.

Okolo Romandie

5. etapa, časocka jednotlivcov na 16,19 km (Fribourg-Fribourg): 1. Remi Cavagna (Fr./Deceuninck-Quick-Step) 21:54 min., 2. Stefan Bissegger (Švaj./EF Education-Nippo) + 6 s, 3. Geraint Thomas (V.Brit./Ineos Grenadiers) +17, 4. Ilan Van Wilder (Belg./Team DSM) +18, 5. Richie Porte (Aust./Ineos Grenadiers) +20, 6. Fausto Masnada (Tal./Deceuninck-Quick-Step) +21, 7. Mattia Cattaneo (Tal./Deceuninck-Quick-Step) +29, 8. Marc Soler (Šp./Movistar Team) +34, 9. Rohan Dennis (Austr./Ineos Grenadiers) +35, 10. Filippo Ganna (Tal./Ineos Grenadiers) +37, … 71. Peter SAGAN (SR/Bora-hansgrohe) +2:16, 113. Juraj SAGAN (SR/Bora-hansgrohe) +3:47

Celkové poradie: 1. Thomas 17:59:57 h, 2. Porte +28, 3. Masnada +38, 4. Soler +39, 5. Michael Woods (Kan./Israel Start-Up Nation) +43, 6. Ben O'Connor (Austr./AG2R Citroën Team) +45, … 77. P. SAGAN +42:52, 117. J. SAGAN (SR/Bora-hansgrohe) +1:24:59 h

Peter Sagan Čítajte viac Saganova motivácia nezmizla, znie z Bory. Dôkaz? Extra hodina v daždi
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Geraint Thomas #Okolo Romandie