Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetci hovoria o tom, že Sagan je späť. No ja som nikdy neodišiel, stále som tu

Peter Sagan ovládol na pretekoch Okolo Romandie 2. etapu a v tejto sezóne slávi druhý triumf. Na konci dňa odpovedal aj na otázky novinárov.

28.04.2021 18:50
Švajčiarsko cyklistika Okolo Romandie 1. etapa... Foto: ,
Triumfujúci Peter Sagan.
debata (4)

„Každé víťazstvo sa počíta, vždy je lepšie ako druhé miesto,“ povedal tradične saganovsky novinárom v cieli pretekov.

Následne poukázal aj na fakt, že mnohí ho dnes už odpisujú a spochybňujú jeho schopnosti. Evidentne sa mu to nepáči.

„Všetci hovoria o tom, že ‚Sagan je späť‘, ale ja som nikdy neodišiel. Stále som tu,“ povedal Žilinčan po stredajšom triumfe.

Následne sa – tak ako po každom triumfe – poďakoval tímovým kolegom.

„Som šťastný, že to dnes moji tímoví kolegovia držali pod kontrolou. Keď bolo do cieľa päť kilometrov, na čele bola Merida-Bahrain. Videl som, že na poslednom kilometri bude protivietor, tak som si vybral Colbrelliho koleso. V takýchto podmienkach bolo lepšie držať sa najprv trochu vzadu. Vedel som, že to bude náročný šprint, no napokon som to zvládol,“ vysvetlil taktiu.

O víťazstvo špurtoval so Sonym Colbrelli, pretekárom Bahrajnu-Merida. Aj ten v cieli Sgaanovi gratuloval: „Začal som špurtovať príliš skoro a Petra som mal na zadnom kolese. Predstihol ma 50 metrov pred cieľom. Tím dnes urobil skvelú prácu a je veľká škoda, že som sa unáhlil a stačilo to nakoniec iba na druhé miesto. Finiš nebol z mojej strany zlý, ale na víťazstvo som nedosiahol.“

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Romandie