Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ktože vraj už nevie víťaziť? Fantastický Sagan si vyšpurtoval ďalší triumf

Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v stredajšej 1. etape pretekov Okolo Romandie a dosiahol druhé víťazstvo v tejto sezóne. Jazdec stajne Bora-Hansgrohe sa presadil v špurte hlavnej skupiny na na 168,1 km dlhej trati z Aigle do Martigny pred Talianom Sonnym Colbrellim z Teamu Bahrain Victorious. Tretí skončil v rovnakom čase Novozélanďan Patrick Bevin (Israel Start-up Nation).

28.04.2021 17:36
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (20)

Peter Sagan sa v celkovj klasifikácii posunul na piate miesto s 12-sekundovým makom na víťaza prológu Austrálčana Rohana Dennisa (Ineos). Sagan skončil v utorkovom prológu na 28. mieste.

Na Okolo Romandie dosiahol druhý víťazný vavrín, pri svojom doteraz jedinom štarte na švajčiarskych cestách sa v apríli 2010 presadil rovnako v prvej etape. V tejto sezóne predtým nenašiel premožiteľa 27. marca v 6. etape pretekov Okolo Katalánska.

Stredajšia prvá etapa mala na okruhu v okolí Martigny „klasikársky“ profil, o únik dňa sa postarala šestica Filippo Conca (Lotto Soudal), Joel Suter (tím Švajčiarska), Manuele Boaro (Astana Premier Tech), Thymen Arensman (DSM), Rob Power (Qhubeka-Assos) a Alexis Gougeard (AG2R-Citroën). Pelotón im približne 80 km pred cieľom doprial takmer päťminútový náskok.

Z vedúcej skupiny na chvíľu unikol Suter a vybojoval si tak body v boji o vrchársky dres. Pelotón manko postupne sťahoval, na ćele hlavnej skupiny pracovali najmä jazdci Ineosu, no neskôr sa k nim pridal aj Juraj Sagan z Bory.

Predposledné stúpanie na Produit zvládol ako prvý Arensman a už pokračoval v úniku sám, ale jeho snaha nemala šancu na úspech ani po výstupe na kopec Chamoson približne 20 km pred cieľovou páskou. Neskôr to ešte skúsili aj Remi Cavagna a Stefan Küng, pridali sa Mattia Cataneo, Sebastien Reichenbach a Damien Howson, no napokon sa podľa očakávania rozhodovalo v špurte už okliešteného pelotónu bez Juraja Sagana i Erika Bašku.

V závere pracovala Bora pre Petra Sagana, ktorý po kruhovom objazde vstúpil do 700 m dlhej cieľovej rovinky zo štvrtej pozície. Neskôr sa „zavesil“ za zadné koleso Colbrelliho a vo finiši mu nedal šancu.

Výsledky

Výsledky 1. etapy (Aigle-Martigny, 168,1 km): 1. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) 4:12:40 h, 2. Sonny Colbrelli (Tal./Bahrain Victorious), 3. Patrick Bevin (N. Zél./Israel Start-up Nation), 4. Andrea Pasqualon (Tal./Intermarché-Wanty), 5. Alessandro Covi (Tal./UAE Team Emirates), 6. Magnus Cort (Dán./EF Education-Nippo), 7. Dion Smith (N.Zél./Team BikeExchange), 8. Clement Venturini (Fr./AG2R Citroën), 9. Mattia Cattaneo (Tal./Deceuninck-QuickStep), 10. Jacopo Mosca (Tal./Trek-Segafredo),… 122. Juraj SAGAN +10:36, 138. Erik BAŠKA (obaja SR/Bora-Hansgrohe) +16:03

Poradie po 1. etape: 1. Rohan Dennis (Aus./Ineos Grenadiers) 4:18:06 h, 2. Geraint Thomas (V. Brit./Ineos Grenadiers), 3. Richie Porte (Aus./Ineos Grenadiers) obaja +9, 4. Rémi Cavagna (Fr./Deceuninck-QuickStep) +11, 5. P. SAGAN +12, 6. Jan Tratnik (Slovin./Bahrain Victorious) +13, 7. Bevin, 8. Jesus Herrada (Šp./Cofidis) obaja +14, 9. Marc Hirschi (Švajč./UAE Team Emirates), 10. Cattaneo obaja +15,… 134. J. SAGAN +11:29, 138. BAŠKA +17:04

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Romandie