Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Protesty zarezonovali. UCI zmiernila tresty za odhadzovanie fliaš

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) potvrdila, že ponechá v platnosti tresty pre jazdcov na pretekoch za odhadzovanie odpadu mimo vyčlenených zón.

15.04.2021 18:45
Bora-Hansgrohe Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (2)

To sa týka aj hádzania prázdnych bidonov fanúšikom, ktorí si ich cenia ako suveníry.

UCI trvá na tom, že zahadzovanie fliaš je nebezpečné, ale rozhodla sa do určitej miery zredukovať výšku postihov za takéto konanie.

Jazdci proti novému pravidlu protestovali začiatkom apríla, keď na Okolo Flámska za odhodenie fľaše fanúšikom diskvalifikovali Švajčiara Micheala Schära. Po novom tak jazdci nebudú už za prvé porušenie tohto nariadenia čeliť diskvalifikácii.

Najlepšie zarábajúci cyklisti v sezóne 2021 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Richard Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers) -...

Za prvé previnenie dostanú pokutu od 90 do 450 eur, pri druhom ich čaká časová penalizácia v prípade viacetapových pretekov, resp. vylúčenie pri jednodňovom podujatí.

Až v treťom prípade na viacdňových pretekoch jazdca diskvalifikujú, informovala agentúra AFP.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Díaz na čele Okolo Turecka

Po triumfálnom hetriku Brita Marka Cavendisha sa víťazom 5. etapy na pretekoch Okolo Turecka stal Španiel José Manuel Díaz. Cyklista prvodivízneho tímu DELKO sa stal aj priebežným lídrom.

Celkovo vedie s náskokom 4 sekúnd pred Austrálčanom Jayom Vinem a 6 sekúnd pred Argentínčanom Eduardom Sepúlvedom. Slováci v Turecku chýbajú.

Majster sveta predĺžil zmluvu

Úradujúci majster sveta v cyklistike Julian Alaphilippe z Francúzska sa dohodol s tímom Deceuninck-Quick Step na predĺžení kontraktu do roku 2024. Informáciu zverejnila vo štvrtok belgická stajňa.

Dvadsaťosemročný Francúz mal doterajšiu zmluvu platnú iba do konca prebiehajúcej sezóny.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Julian Alaphilippe (@alafpolak)

"Bola to logická vec. Ani na moment neprichádzala do úvahy otázka, že by som mal urobiť niečo iné. My sme vlčia svorka a pretekáme, aby sme vyhrávali.

Je to naša mentalita a jedna z našich silných stránok, všetci ťaháme za jeden povraz. To je jeden z dôvodov, prečo sa tu cítim dobre a robím to, čo robím s nesmiernym potešením," vysvetlil rozhodnutie predĺžiť spoluprácu.

Alaphilippe pôsobí v tíme Patricka Lefevereho od svojho profesionálneho debutu v roku 2014. Informovala agentúra AFP.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #UCI