Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan v QuickStepe? Rozhodnú americké milióny

Obľúbená značka ho sprevádza od začiatku kariéry. Získal s ňou titul majstra sveta ešte vtedy, keď jazdil na horských bicykloch.

07.04.2021 06:17
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan pred štartom nedeľňajšej 2. etapy Tour de France.
debata (2)

Peter Sagan a stroje značky Specialized tvoria zohratý tandem už druhú dekádu.

„Keď som v roku 2008 získal titul juniorského majstra sveta v horskej cyklistike, dopomohol mi k tomu bicykel od Specialized,“ uviedol v minulosti Sagan.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

S americkým výrobcom úzko spolupracuje od roku 2015.

Pokiaľ by sa naplnili medializované informácie o jeho odchode z tímu Bora-Hansgrohe do stajne Deceuninck-QuickStep, Specialized by mal pri dohode dôležité slovo.

Je verejným tajomstvom, že Američania prispievali k Saganovmu platu. Podľa niektorých zdrojov to bola tretina zo sumy 5 miliónov dolárov, ktoré mala slovenská superstar zarábať v Bore.

„Záujem o Sagana máme, ale podľa našich podmienok. Zatiaľ však oficiálne o ňom nepadlo ani slovo, takže k tomu veľmi nemám čo povedať,“ uviedol šéf QuickStepu Patrick Lefévére pre belgický denník Het Nieuwsblad.

Ak Lefévére pôjde po Saganovi, najskôr sa musí dohodnúť so Specialized. A keďže aj jeho stajňa používa bicykle americkej značky, dohoda by nemala byť problém.

Belgický tím zároveň oznámil kľúčový podpis smerom do budúcna. Remco Evenepoel, veľký talent a budúci líder QuickStepu na pretekoch Grand Tour, predĺžil zmluvu s tímom až do roku 2026.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Specialized