Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Bore zabudli, že bez neho by (ne)boli. Vaughters sa zastal Sagana

Spolu s monumentálnou klasikou Okolo Flámska sa veľa rozpráva aj o slovnej prestrelke medzi lídrom Bory-Hansgrohe Petrom Saganom a šéfom stajne Ralphom Denkom. Dôvod? Končiaci kontrakt so slovenským šampiónom.

04.04.2021 07:36
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (4)

Pripomeňme si, čo sa dosiaľ udialo. Nemecký funkcionár počas týždňa pred médiami zašpekuloval, či môže s rodákom so Žiliny rátať aj v nasledujúcej sezóne. Urobil to však trošku neohrabane.

„Peter vstupuje do jesene svojej športovej kariéry, výsledok našich rozhovorov ohľadne budúcnosti aj naďalej zostáva otvorený. Sme mu veľmi vďační za to, čo pre Boru urobil. Vďaka nemu sa dostalo našim sponzorom veľa publicity. Ale musíme sa zamyslieť aj nad tým, či aj naďalej mu za to chceme platiť alebo radšej zainvestujeme do mladých pretekárov. Ak Sagan odíde, budem mať k dispozícii veľký balík peňazí,“ zamyslel sa Denk.

Pochopiteľne, na tieto slová zareagoval aj Sagan.

„V ostatných týždňoch som bol zaneprázdnený súťažením, takže som s Ralphom nemal čas hovoriť, takže definitíva o mojej budúcnosti ešte nepadla. V Bore-Hansgrohe mám za sebou už niekoľko vynikajúcich sezón, ak si však Ralph myslí, že to najlepšie už mám za sebou, je to jeho názor. Ak si myslí, že ma tím už nepotrebuje na to, aby dosahoval víťazstvá, tak budem prvá osoba, ktorá bude hľadať iný tím, ktorý ma bude chcieť,“ naznačil 31-ročný pretekár.

Do slovnej prestrelky sa napokon zapojili aj iní. Napríklad aj Jonathan Vaughters, manažér tímu EF Education-Nippo. A ten na Denkovi nenechal na Twitteri suchú niť.

Najväčšie triumfy Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Triumf v 3. etape Eneco Tour 2016.

„Dnes už patrím medzi skúsených manažérov v profesionálnej cyklistike, ľudia sa ma často pýtajú, ktorých kolegov uznávam. Odpoveď je Patrick Lefevere či Doug Ryder. A ten chlap dole (Ralph Denk)? On už asi zabudol, že by nemal žiadny World Tour tím bez Petra Sagana,“ napísal Vaughters.

Otázkou zostáva, do akej miery myslel Denk svoje slová vážne. Podľa niektorých expertov si robí len vyjednávaciu pozíciu, aby bol pri rokovaniach so Saganom vo výhode a mohol tlačiť na menší kontrakt. Rovnako možno chápať aj Saganove slová – ak ma nechceš, nájdem si iný tím.

Pravdou však je, že v súčasnosti sa viac rozpráva o iných postavách v cyklistike. Denk vymenoval päť z nich – Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Tadej Pogačar, Egan Bernal či Julian Alaphilipp.

„Bol by som zlý boss, ak by som jedného z nich nechcel,“ povedal Nemec.

Podľa zákulisných informácií sa Denk minulý mesiac stretol s majiteľom spoločnosti Bora Willim Bruckbauerom, aby prediskutovali možnosť angažovania hviezdneho Belgičana Remca Evenepoela. V jeho súčasnom tíme Quick-Step to vyvolalo pobúrenie a nemeckú konkurenciu obvinili z nečestných praktík.

Najväčší favoriti monumentu Okolo Flámska Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
9. Zdeněk Štybar (ČR/Deceuninck-Quick-Step) –...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Ralph Denk #Jonathan Vaughters