Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dusno v Bore? Sagan poslal šéfovi tímu Denkovi drsný odkaz

Peter Sagan sa aktuálne pripravuje na nedeľňajšiu monumentálnu klasiku Okolo Flámska.

03.04.2021 16:24
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan počas tlačovej konferencie.
debata (39)

Novinári sa ho pýtajú nielen na preteky, zaujímajú ich aj otázky ohľadne jeho končiacej zmluvy. Ako je známe, v súčasnosti mu plynie posledný rok podpísaného kontraktu.

Šéf nemeckého tímu Bora-Hansgrohe – Ralph Denk – minulý týždeň pre nemecké médiá vyhlásil, že Saganova budúcnosť v tomto zoskupení je otázna.

„Sme veľmi vďační Petrovi za všetko, čo pre nás urobil. Naši sponzori si vďaka jeho menu a osobnosti získali náležitú pozornosť. Blíži sa však jeseň jeho kariéry a Peter je jeden z najlepšie platených profíkov v pelotóne. Musíme zvážiť, či si ho ešte môžeme dovoliť alebo radšej investovať peniaze do mladých pretekárov,“ vravel Denk.

Sagan spočiatku nechcel pre portál Cyclingnews na tieto slová reagovať. Následne sa zamyslel nad tým, či neboli v médiách prekrútené alebo vytrhnuté z kontextu. „Neviem, či Ralph povedal presne to, čo priniesli médiá. Ani som to nečítal. Niekedy bývajú frázy vytrhnuté z kontextu,“ povedal trojnásobný majster sveta.

Nakoniec však povedal svoje. Typicky priamo, bez škrupúľ. Po saganovsky.

Najväčšie triumfy Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Triumf v 3. etape Eneco Tour 2016.

„Pravdupovediac, necítim sa byť starý. Mám 31 rokov a podľa mňa ešte nie som v jeseni mojej kariéry, stále mám čo ukázať a dokážem víťaziť napriek tomu, že prípravu mi narušil COVID-19,“ najprv odrazil narážky, v ktorých niektorí spochybňujú jeho formu a naznačujú postupný pád spôsobený vekom.

Na záver sa oprel aj do Denka.

„V ostatných týždňoch som bol zaneprázdnený súťažením, takže som s Ralphom nemal čas hovoriť, takže definitíva o mojej budúcnosti ešte nepadla. V Bore-Hansgrohe mám za sebou už niekoľko vynikajúcich sezón, ak si však Ralph myslí, že to najlepšie už mám za sebou, je to jeho názor. Ak si myslí, že ma tím už nepotrebuje na to, aby dosahoval víťazstvá, tak budem prvá osoba, ktorá bude hľadať iný tím, ktorý ma bude chcieť,“ dodal Sagan.

Že by to mohla byť jeho posledná sezóna v Bore, naznačil pre Pravdu aj jeho prvý tréner Peter Zánický. „Peter spravil pre Boru-Hansgrohe na začiatku obrovskú službu. Dnes je z tímu veľký hráč a je zrejmé, že sa obklopuje viac nemeckými pretekármi. Predpokladám, že Sagan na konci sezóny odíde,“ povedal nám v nedávnom rozhovore.

Najväčší favoriti monumentu Okolo Flámska Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
9. Zdeněk Štybar (ČR/Deceuninck-Quick-Step) –...

„Špekuluje so o tíme UAE Emirates, je to však komplikované, keďže ho viaže zmluva s americkým výrobcom bicyklov Specialized. Bude to ťažké rokovanie,“ dodal.

Slovenský Tourminátor v nedeľu nastúpi na jeden z vrcholov sezóny – preteky Okolo Flámska. Aj tejto výsledok možno niečo napovie k jeho budúcnosti v nemeckom tíme. Na štarte bude aj jeho brat Juraj.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Ralph Denk