Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dôkaz náročnosti klasík. Bennett vracal pri 50 km/h, vtipy ho pobavili

Na svojej stránke sa označil za "pravdepodobne najrýchlejšieho muža v profesionálnej cyklistike". Vlani na Tour de France triumfom v bodovacej súťaži ukončil nadvládu bývalého kolegu z tímu Bora-Hansgrohe Petra Sagana.

30.03.2021 15:11
Sam Bennett Foto: ,
Sam Bennett.
debata

Írsky cyklista Sam Bennett z Deceunincku – Quick-Step pri prezentácii tiež uvádza, že je hladný po úspechoch. Ukázal to aj v nedeľňajšom 83. ročníku klasiky Gent – Wevelgem.

Elitný šprintér sa na ňu pripravoval na pretekoch Paríž – Nice, kde sa tešil z dvoch etapových víťazstiev.

Dobrú formu potvrdil aj na belgických cestách. Držal sa v čelnej skupine, no jeho statočné počínanie po stúpaní na obávaný Kemmelberg poznačili problémy.

Zábery, ako Bennett 33 kilometrov pred koncom vracia pri rýchlosti približne 50 km/h, sa objavili na viacerých športových stránkach:

„Neúprosná kombinácia terénu a dôkaz tvrdosti cyklistiky. Ak niekto pochybuje o tom, aké ťažké sú jarné klasiky, Sam Bennet práve vracal,“ odznelo na sociálnych sieťach.

„Príliš som to vyhrotil, aj keď som sa dokázal zavesiť za čelnú skupinu, neskôr som za to zaplatil. Moje nohy boli plné laktátu,“ cituje ho CNN.

„Taktiež som urobil chybu, keďže som počas pretekov veľa zjedol, nechcel som stratiť palivo. Prehnal som to a v záverečnej hodine som mal plný žalúdok. Každý to videl, keď som vracal,“ dodal.

„Vložil som do toho veľkú snahu a jednoducho sa to stalo. Išiel som z jedného extrému do druhého, keďže potom som bol úplne prázdny a nezostala mi ďalšia energia,“ mrzelo Bennetta.

V úniku bol vyše 150 km. Do konca zostávalo 16 km a ukázalo sa, že na Íra je to priveľa. Súperi mu unikli a skončil na 55. mieste. Po záverečnom špurte triumfoval Wout Van Aert z tímu Jumbo-Visma.

Napriek sklamaniu vzal 30-ročný Bennett situáciu s humorom. Na twitteri pobavene reagoval na obrázky, ktoré si uťahovali z jeho vracania:

„Dúfal som, že dosiahnem dobrý výsledok, ale je to tak, ako to je. Bola to moja chyba, no poučím sa z nej a z týchto pretekov si odnesiem len pozitívne veci,“ uviedol a prisľúbil, že o rok sa vráti silnejší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gent - Wevelgem #Sam Bennett