Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo nám o Saganovi povedala prvá klasika? Bude na jar vo forme?

Peter Sagan má za sebou jeden z vrcholov sezóny. Očakávania veľké neboli, výsledok bol však veľmi solídny. Už po niekoľkýkrát v kariére skončil 4.

22.03.2021 12:30
SAgan Foto: ,
Peter Sagan na pretekoch Miláno - San Remo 2021.
debata (1)

Dvom redaktorom denníka Pravda, ktorí sa venujú cyklistike, sme preto položili tri zásadné otázky.

Čo nám o Saganovi povedala klasika Miláno – San Remo?

MARTIN PROSNAN
Že ho nikdy nemôžeme odpisovať. Napriek tomu jeho aktuálna forma zostáva otázna. Talianska jednorazovka je iná ako tie, ktoré budú nasledovať. Cyklista na nej potrebuje byť v správnej chvíli na správnom mieste a Sagan to vedel vždy najlepšie. Na flámske klasiky v tejto chvíli ešte určite pripravený nie je.

MICHAL BAKAJ
Že ak by ste si na stavili na jeho umiestnenie v top 6, vyhráte balík. Žilinský rýchlik sa podľa bookmakerov nemal umiestniť ani najlepšej desiatke. Nepočítala s tým ani Bora, ktorá mu pred štartom prisúdila pozíciu domestika. Avšak opäť platilo pravidlo, ktoré jeho súperi veľmi dobre poznajú a kolega ho spomenul o pár riadkov vyššie – Sagana neradno podceňovať.

Monument Miláno - San Remo s Petrom Saganom Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan pred začiatkom pretekov Miláno -...

Uvidíme ho na slávnych kockách vo forme?

MARTIN PROSNAN
Bodaj by. Robí pre to všetko. Na pretekoch Okolo Katalánska ho tento týždeň čaká sedem etáp – takmer 1100 kilometrov, hory aj kopce. Keďže kvôli koronavírusu dlho netrénoval, je to skoro všetko, čo potrebuje. Pochopiteľne, na rozdiel od jeho veľkých konkurentov pocestuje na Okolo Flámska bez tradičného klasikárskeho predkrmu. Škoda. Ale tento rok sa preňho nezačal ideálne. A preto ani príprava nemôže byť ideálna.

MICHAL BAKAJ
Úloha outsidera, ktorý pre chorobu vynechal značnú časť prípravy, mu môže vyhovovať. Ukázal to aj na Miláno – San Remo, keď jazdil nenápadne, ale opäť výborne pozične.

Súperi sa predovšetkým budú sústrediť na silné duo Van Aert, Van der Poel a Sagan môže útočiť zozadu. Preteky v Katalánsku budú ideálnou prípravou na klasikársky apríl, po ktorom by sa mal Sagan predstaviť na Giro d'Italia.

Ktorý úspech by vás tento rok najviac potešil?

MARTIN PROSNAN
Víťazstvo na Paríž-Roubaix. Vo svete cyklistiky neexistuje väčšia známka odolnosti a vytrvalosti. Tri dúhové dresy sú obrovským úspechom – po nás, ktorí sme ich zažili, však nikto nebude vedieť, čo sa za nimi ukrýva. Peklo severu to nesie vo svojom názve. Každý ďalší triumf iba podčiarkne status šampióna.

MICHAL BAKAJ
Na Paríž-Roubaix ešte nebude dostatočne vyjazdený, ale mohlo by mu dariť na iných kockách. Septembrový svetový šampionát sa uskutoční vo Flámsku, ktorého náročné cesty Sagan dokonale pozná. Hovoriť o prípadnom úspechu je predčasné, ale štvrtý titul majstra sveta v kariére by bol absolútne unikátny počin.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe