Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganovci a Baška mali pred sezónou pozitívne testy. Bora zváži ďalšie kroky

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci aj ich tímový kolega z Bory-hansgrohe Erik Baška majú koronavírus.

06.02.2021 10:12 , aktualizované: 12:21
Peter a Juraj Sagan Foto: ,
Juraj (vpravo) a Peter Saganovci.
debata (1)

Odhalil to test, ktorý podstúpili 29. januára pred odletom z tréningového kempu na Kanárskych ostrovoch. Všetci traja sú v izolácii a cítia sa dobre.

Slovenské trio sa pripravovalo na novú sezónu na ostrove Gran Canaria. Pred odletom domov podstúpili PCR test, ktorý miestne laboratórium vyhodnotilo ako pozitívny.

Peter Sagan o tom informoval na svojom facebooku:

"Žiaľ, nedopadlo to tak, ako sme dúfali a všetci traja sme pozitívni. Cítime sa dobre, ale museli sme zostať v karanténe, kde budeme tak dlho, ako bude treba. Dúfame však, že ďalší test už bude negatívny.

Ďakujeme nášmu manažérovi Ralphovi Denkovi a tímovým lekárom za podporu. Hoci sme tisíce kilometrov ďaleko, cítime sa akoby sme boli so zvyškom tímu. Veríme, že čoskoro budeme môcť pokračovať v normálnom tréningu."

Ostrými štartmi pre slovenského cyklistu mali byť podľa plánu belgické jednorazovky Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brusel-Kuurne, ktoré sa uskutočnia v posledný februárový víkend. Baška bol pripravený na štart na Tour de la Provence od 11. februára.

Najlepší cyklisti histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
18. Jacques Anquetil (vľavo, Fr.): 124...

"Načasovanie určite nie je ideálne, ale nikdy nie je vhodný čas na to, aby ste sa nakazili ochorením COVID-19. Peter bol – a aj je – mimoriadne motivovaný a preto bol v príprave na novú sezónu už dosť ďaleko.

Najdôležitejšie však teraz je, že všetci traja sú v poriadku a nemajú žiadne vážne príznaky," uviedol Denk, cituje ho portál Cyclingnews.com.

"Naše lekári sú s nimi vo veľmi úzkom kontakte a starostlivosť, ktorú dostávajú, je maximálna. Čo to znamená pre začiatok sezóny, ešte presne nie je známe.

Najprv musia byť všetci traja opäť úplne zdraví. Keď dostaneme lekársky posudok, zvážime, aké budú ďalšie kroky," dodal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan #Erik Baška #koronavírus