Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V akcii dúhový hrdina, potom Sagan. Ako (zatiaľ) vyzerá úvod sezóny?

Pandémia koronavírusu už zrušila niektoré z tradičných cyklistických pretekov v úvode sezóny, na ktorých malo štartovať niekoľko zvučných mien. Kalendár WorldTour sa posunul, no čakanie fanúšikov sa blíži ku koncu.

26.01.2021 11:32
Julian Alaphilippe, Peter Sagan, Tadej Pogačar Foto: ,
Zľava Julian Alaphilippe, Peter Sagan a Tadej Pogačar.
debata

Portál Cyclingweekly.com priniesol prehľad podujatí na začiatku nového ročníka, ktoré zatiaľ figurujú v plánoch organizátorov.

3.-7. februára: Étoille de Bessèges

Úvodné francúzske etapové preteky mužov kategórie 2.1. budú odrazovým mostíkom pre viacero tímov WorldTour a hviezdnych jazdcov ako úradujúceho majstra sveta Juliana Alaphilippa (Deceuninck-QuickStep), víťaza Tour de France 2018 Gerainta Thomasa (Ineos Grenadiers) či svetového šampióna 2019 Madsa Pedersena (Trek-Segafredo).

3.-7. februára: Volta a la Comunitat Valenciana

Španielske etapové preteky sa začínajú v rovnaký deň ako Étoile de Bességes. Päťetapové podujatie bude vstupom do nového ročníka napríklad pre Alejandra Valverdeho (Movistar), Egana Bernala (Ineos Grenadiers) či Vincenza Nibaliho (Trek-Segafredo).

Za zmienku stoja aj šprintérske esá ako Caleb Ewan (Lotto-Soudal) a Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe).

Top 10 šprintérov cyklistickej sezóny 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling): 467...

11.-14. februára – Tour de la Provence

Druhé francúzske etapové preteky budú trvať štyri dni. Ani na nich nebude chýbať domáci hrdina Alaphilippe, premiéru v drese Qhubeka-Assos si odkrúti Fabio Aru, na štart sa postaví aj hviezdny Philippe Gilbert (Lotto-Soudal).

21.-27. februára – Okolo Spojených arabských emirátov

Po zrušení austrálskej Tour Down Under ide o oficiálny začiatok kalendára WorldTour. Sedem etáp sa uskutoční v každom zo siedmich emirátov na Blízkom východe.

Od svojho úvodného ročníka v roku 2019 sa toto podujatie stalo obľúbeným pre lídrov tímov Grand Tour a top šprintérov.

Debut v stajni Israel Start-Up Nation čaká Chrisa Frooma, vo farbe domáceho UAE Team Emirates sa predstavia Fernando Gaviria a víťaz vlaňajšej Tour de France Tadej Pogačar. Premiéru v Ineose si odkrúti Adam Yates.

Najlepší cyklisti histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
18. Jacques Anquetil (vľavo, Fr.): 124...

Vlani tieto preteky predčasne ukončili pre pozitívne prípady v pelotóne a otázny je aj plynulý priebeh aktuálneho ročníka, organizátori však veria, že všetko prebehne podľa plánu.

27.-28. februára – Otvárací víkend

Pre viacerých pretekárov pôjde o oficiálny začiatok cyklistickej sezóny. Pelotón zamieri do Belgicka na prvé jarné klasiky: Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brusel-Kuurne.

Po tom, ako nepriaznivá pandemická situácia zrušila podujatie Vuelta a San Juan v Argentíne, budú jednorazové preteky vstupom do sezóny pre Petra Sagana (Bora-Hansgrohe), na domácich cestách sa očakáva aj účasť Gilberta.

Svetový cyklistický rebríček 2020 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Primož Roglič (Slov./Jumbo-Visma) - 4237...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Julian Alaphilippe #Tadej Pogačar